مسجد استاد و شاگرد تبریز یا همان مسجد سلیمانیه تبریز یکی دیگر از مکان های مذهبی تبریز است که قدمتی دیرینه دارد. وجه تسمیه این مسجد به مسجد استا و شاگرد، وجود نگاره ها و خطاطی های عبدالله صیوفی و شاگردش می باشد که این 2 نفر با هنر ظریف خطاطی خود زیبایی های دیدنی را خلق کرده اند.
مسجد سلیمانیه یا همان استاد و شاگرد تبریز طبق اسناد موثق به دوره ایلخانیان بر می گردد. در معماری این مسجد دقت فراوانی شده و ظرافت هنر معماری ایرانی و اسلامی به خوبی قابل مشاهده است. پی ریزی اولیه این ساختمان توسط مردی به نام امیر حسین چوپان انجام شده که سال آن به 742 ه-ق بر می گردد.
معماری مسجد استاد و شاگرد تبریز و زیبایی منحصر به فرد
مسجد استاد و شاگرد شهر تبریز به این دلیل نامگذاری شده که هلاکوخان مغول نواده ای به نام سلیمان داشته است. عبدالله صیوفی، خطاط مشهور زمان ایلخانیان بوده که همراه شاگرد خود، مامور می شود تا نگارگری ها و خطاطی های روی گنبد و دیواره های مسجد را انجام دهد. از این رو به مسجد استا و شاگرد نیز معروف می باشد.
قبه زیبای مسجد سلیمانیه شهر تبریز به گونه ای ظریف و ماهر طراحی و تزئین شده که چشمان هر کسی را به خود خیره می کند. درگاه و ایوان این مسجد با ظریف ترین نوع کاشی ها، تزئین گردیده تا ظرافت معماری اصیل ایرانی را به حد کمال برساند. این طاق و ایوان بر پایه هایی آجری استوار هستند.
چه کسی مرمت مسجد تاریخی علائیه تبریز را انجام داده است؟
یک سنگ مرمر در بیرون مسجد قرار دارد که نام مرمت کننده این بنا را منقوش دارد. نام مرمت کننده این بنا عباس میرزا نایب السلطنه است که در سال 1295 ه-ق شخص دیگری به نام حاج میرزا محمد علی قراچه داغی مورد بهسازی و مرمت قرار گرفت. در پایان کار، مسجد استا و شاگرد شهر تبریز توسط فردی دیگر مورد بازسازی قرار گرفت.
حاج محمد اردبیلی نام همان مرد موجه است که تمام هزینه های بازسازی مسجد سلیمانیه را بر عهده گرفت. این مکان مذهبی شهر تبریز با همت های بسیار، در فهرست ثبت آثار ملی ایران با شماره 880 جای گرفت. این مسجد بسیار زیبا بوده و در کنار دیگر مراکز مذهبی شهر تبریز به خوبی می درخشد. نا گفته نماند مسجد علائیه و مسجد سلیمانیه از دیگر نام های این مسجد هستند.
چه جالب، مسجدی که سال های سال هنوز پا برجا و زیبا است، چه توصیف و عکس های قشنگی