شهر شیراز مامن بسیاری از مراکز مذهبی است که آرامگاه محمد بن موسی کاظم شیراز یکی ازآن ها می باشد که در غرب صحن حرم مطهر شاهچراغ قرار گرفته است. قطعا اگر به شهر شیراز سفر کرده باشید نام شاهچراغ و آرامگاه محمد بن موسی را شنیده اید. هر فردی پس از سفر به شهر شیراز از حرم شاهچراغ دیدن خواهد کرد. پس از بازید از حرم شاه چراغ با آرامگاه محمد بن موسی مواجه خواهید شد.
آرامگاه محمد بن موسی کاظم شیراز اگرچه در حرم شاهچراغ قرار گرفته است، اما خود دارای گنبد و بارگاهی مجزا می باشد. اهمیت بالای این امام زاده در بین گردشگران و عموم مردم سبب شده تا هر ساله افراد زیادی از آرامگاه محمد بن موسی زیارت کنند. ما در این مقاله به توضیحی جامع از این آرامگاه خواهیم پرداخت تا در صورت بازدید آشنایی بیشتری با این امام زاده داشته باشید.
محمد بن موسی کاظم چه کسی بوده است؟
محمد بن موسی کاظم فرزند امام موسی بن جعفر (امام هفتم شیعیان) بوده است که در شیراز به سید میر محمد مشهور می باشد. وی در بین شیعیان آن دوره به فردی قائم اللیل، صائم النهار، اهل فضل، صلاح و تقوی شناخته می شد که از القاب محمد بن موسی به شمار می رود.
محمد بن موسی کاظم با بردارش احمد بن موسی از یک مادر بودند که در زمان خلافت مأمور عباسی به همراه یکدیگر و اهل بیت خویش به قصد دیدار برادرانشان از مدینه به توس حرکت کردند. در این میان جنگ سختی با سپاه قتلغ (حاکم عباسی) فارس رخ می دهد که در آن عده ای از یاران کشته و عده ای موفق به فرار و مخفی شدن در شهر شیراز می شوند.
محمد بن موسی کاظم از آن دسته افرادی بود که در این جنگ موفق به گریختن به سمت شیراز شد. البته از زمان کشته شدن و نحوه کشته شدن این امام زاده اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ به گونه ای که کسی نمی داند که ایشان کشته شدند یا به مرگ طبیعی فوت کردند. اما تنها چیزی که از این شخص بزرگوار مسلم می باشد این است که این امام زاده به صورت پنهانی به کتابت قرآن مشغول بود و از این راه باعث آزادی بندگان زیادی می شد. از آن پس به این فرد محمد عابد نیز می گفتند.
آرامگاه محمد بن موسی کاظم شیراز و تاریخچه ای جذاب
آرامگاه محمد بن موسی کاظم شیراز دارای تاریخچه ای عجیب و خواندنی است که شاید برای شما نیز جذاب باشد. در حدود سال 725 هجری قمری فردی به نام میرزا عنایت الله دستغیب علیه، نوری را در خانه خود مشاهده می کند و پس از جستجو به قبری برمی خورد. بعد از آن متوجه می شود که این قبر متعلق به جسد سید محمد می باشد که در این خانه دفن شده است.
مسجد نصیرالملک شیراز معروف به مسجد صورتی
میرزا عنایت الله دستغیب به گونه ای بانی آرامگاه محمد بن موسی کاظم شیراز محسوب می شود. این فرد پس از یافتن قبر محمد بن موسی کاظم، چند خانه را در اطراف آن خریده و آرامگاه آن را گسترش می دهد. پس از آن نیز چند املاک را را وقف این امام زاده می کند.