کاخ دلما باغچه استانبول نه تنها یکی از زیباترین کاخ های استانبول، بلکه یکی از جاهای تاریخی استانبول است که در محله بشیکتاش واقع شده است. کاخ دلما باغچه استانبول در قسمت اروپایی و همسایگی تنگه بسفر قرار دارد. کاخ دولما باغچه در سال 1843 میلادی ساخته شد و در سال های 1889 پس از میلاد تا 1909 پس از میلاد، مرکز حکمرانی پادشاهان عثمانی بوده است.
کاخ دلما باغچه استانبول توسط معمارانی نظیر نیگوگایوس بالیان، عبدالحلیم بی، کارایت بالیان، ویلیام جیمز اسمیث و اوهانس سروریان طراحی و ساخته شده است. 6 پادشاه عثمانی در این کاخ زندگی می کرده اند و مصطفی کمال آتاتورک (رئیس جنبش استقلال ترکیه) هم در یکی از سوئیت های این کاخ جان سپرد.
سبک معماری کاخ دولمه باغچه نئوباروک است و هنگام قدم زدن در این کاخ، زیبایی لوسترها و تزئینات داخلی آن چشمان شما را محو خود خواهد کرد. اگر شما هم علاقه مند به دانستن اطلاعات بیشتر درباره کاخ دلما باغچه در شهر استانبول هستید، ادامه این مطلب از مجله گردشگری پرشین هتل را از دست ندهید.
مختصات کاخ دلما باغچه : ۴۱°۰۲′۲۲″ شمالی ۲۹°۰۰′۰۶″ شرقی / ۴۱٫۰۳۹۴۴°شمالی ۲۹٫۰۰۱۶۷°شرقی
تاریخچه کاخ دلما باغچه استانبول
دستور ساخت کاخ دلما باغچه استانبول توسط سلطان عبدالمجید اول از پادشاهان عثمانی داده شد. ساخت این کاخ از سال 1839 میلادی شروع شد و سرانجام این کاخ با طراحی و معماری اروپایی در سال 1861 به اتمام رسید. امروزه تزئینات اغراق شده و بسیار زیاد در سبک های معماری مدرن کمتر استفاده می شود و نمونه آثاری همچون کاخ دلما باغچه کمتر به چشم می خورد.
کاخ زیبا و منحصر به فرد دلما باغچه استانبول با معماری خارق العاده و تزئینات بیرونی سبک نئوباروک و طراحی داخلی بسیار زیبا باعث جلب نظر بسیاری از گردشگران شده است. این کاخ دارای بخش های متنوع و مختلفی از جمله سوئیت های تشریفاتی، حرمسرا و محل اقامت ولیعهد می باشد. این کاخ در حال حاضر به موزه نقاشی شهر استانبول تبدیل شده است.
معماری کاخ دلما باغچه استانبول با معماری کاخ توپکاپی استانبول و دیگر کاخ های استانبول متفاوت است. استفاده از پرده های ابریشمی و مبل های مجلل همراه فرش های دستباف شما را به دنیای رنگ ها می برد. توصیه می کنیم در زمان برنامه ریزی برای سفر به استانبول، حتما کاخ دلما باغچه را در لیست بازدید خود قرار دهید.
آدرس دقیق کاخ دلما باغچه کجاست؟
کرانه شرقی بسفر، بندر کاباتاش، محله بشیکتاش آدرس دقیق کاخ دلما باغچه است. قرارگیری این کاخ زیبا در یکی از بهترین محله های استانبول باعث شده تا بتوانید به دیگر جاهای دیدنی استانبول هم سر بزنید. در هرکجای شهر استانبول قرار دارید می توانید با مترو استانبول، تراموا، اتوبوس و تاکسی خود را به بشیکتاش برسانید.
توصیه می کنیم با اقامت در هتل های منطقه فاتح، از مسیر تراموای باغجیلار-کاباتاش استفاده نمایید تا در کمترین زمان ممکن با صرف کمترین هزینه به کاخ دلما باغچه برسید. زمانی که از تراموا پیاده شدید زمانی حدود 10 دقیقه پیاده روی را برای رسیدن به کاخ در نظر بگیرید. البته تاکسی های شخصی برای سریع تر رسیدن در دسترس شما خواهد بود.
ساعت بازدید از کاخ دلما باغچه استانبول
جهت بازدید از این کاخ زیبا می توانید سه شنبه تا شنبه از ساعت 9 صبح تا 4 بعداز ظهر به کاخ دلما باغچه مراجعه کنید. روزهای یکشنبه امکان بازدید از کاخ برای توریست ها فراهم نمی باشد.
چرا کاخ دلما باغچه چنین نامی دارد؟
معنی کاخ دلما باغچه به معنای پر شدن باغچه ها از گل است. وجود باغچه ها و آلاچیق های زیبا در باغ کاخ که در گذشته و قبل از ساخته شدن قصر جدید، محلی به عنوان تفریحگاه شاهان پیشین عثمانی، مثل سلطان احمد اول و سلطان عثمان دوم مورد توجه بوده و نام گذاری شده است.
بر اساس سنتی که در سبک کاخ سازی عثمانی وجود دارد این کاخ شامل هیچ عمارت کلاه فرنگی نمی باشد و طراحی خارجی آن برعکس تزئینات داخلی بسیار با شکوه و زیبا، فوق العاده ساده می باشد. این کاخ از سبک عثمانی و اروپایی به شکل فوق العاده ای به دست طراح و سازنده آن عبدالمجید، معمار سلطنتی نیکوگوس آقا و گارابد بایلان ساخته شده است که ظرافت هنر را به چشم می کشد.
به گفته ای که سر زبان مردم افتاده است طراح خانه اپرای پاریس، برای انجام طراحی داخلی به عثمانی فراخوانده شده که همین دلیل محکمی برای طراحی و تزئینات بیش از حد و اغراق شده فضای داخلی کاخ است. دو سال پس از به اتمام رسیدن ساخت کاخ دلما باغچه یعنی در سال 1856، سلطان به همراه خانواده به قصر جدید منتقل شدند و مدت حکومت خود را در این قصر اقامت کردند.
کاخ دلما باغچه، اقامتگاه پدر جمهوری ترکیه
اگرچه این قصر از شکوه و زیبایی فوق العاده ای برخوردار است ولی به دلیل اقدامات و سیاست های سلطان عبدالمجید اول که باعث ضعف و سستی امپراطوری عثمانی شده بود؛ زمینه سقوط امپراطوری را فراهم کرده که باعث شد این موضوع، ارزش های این قصر را کمی زیر سوال ببرد.
کاخ دلما باغچه پس از اتمام امپراطوری و شروع جنگ جهانی اول، ارزش های خود را حفظ کرده و به عنوان اقامتگاه پدر جمهوری ترکیه (مصطفی کمال آتاتورک) انتخاب شد. در سال های نخست تاسیس جمهوری ترکیه، آتاتورک در این کاخ اقامت داشت که سپس در روز 10 نوامبر 1938 میلادی، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
تحلیل معماری Delma Baghche Palace
کاخ دلما باغچه یکی از بزرگ ترین کاخ های استانبول است که بیش از 109 هزار متر مربع مساحت دارد. این مساحت وسیع محل زندگی زنان شاه، نوکران، نگهبانان، اقوام نزدیک و خویشان شاه بوده است. فاصله کاخ تا اسکله کاباتاش تنها 600 متر می باشد. این بنای تاریخی دارای 3 طبقه ساختمانی همراه 258 اتاق است که 44 سالن و حمام ترکی دارد.
همچنین 68 سرویس بهداشتی در این کاخ تعبیه شده است. در تحلیل معماری کاخ باید بگوییم که سبک نئو باروک همراه روکوکو دلیل اصلی جذابیت این کاخ می باشد. کاخ دولما باغچه استانبول دارای 3 بخش است که شامل سرسرای تشریفات دربار، حرمسرای شاه و ساختمان های اداری می شود. در طراحی داخلی از سنگ مرمر و آجر استفاده شده است.
کفپوشی که برای کف کاخ استفاده شده جنس چوبی دارد و متراژ زیربنای کاخ حدود 45 هزار متر مربع است. این کاخ زیبا در شهر استانبول 2 ورودی دارد که این دروازه ها به حیاط های مختلفی گشوده می شوند. در طراحی کاخ، معماری اروپایی دیده می شود اما معماری عثمانی هم رنگ و رونقی چشمگیر درون آن دارد.
دیگر بخش های کاخ دلما باغچه
علاوه بر مشاهده بخش های داخلی کاخ، بازدیدکنندگان می توانند از فضاهای بیرونی کاخ نیز دیدن نمایند. باغ هایی سرسبز و پر از گل که هوش از سر شما می برند. در تمامی باغ های کاخ گل هایی زیبا و درختانی سر به فلک کشیده وجود دارند. در محوطه کاخ دلما باغچه برج ساعت و مسجد قابل رویت هستند.
کاخ مابینی همایون یا سلام علیک
بعد گذشتن از محوطه سبز کاخ به ورودی کاخ می رسید که به کاخ سلام علیک یا کاخ مابین همایونی مشهور است. در این کاه هیچ زنی وارد نمی شده و تنها برای مشاوره های سیاسی از آن استفاده شده است. زرق و برق و تجملات این بخش از کاخ بیشتر از بخش های دیگر است تا میهمانان خارجی پادشاه در حیرت این همه شکوه و جلال بمانند.
مبل هایی شکیل و طلایی، شومینه های زیبا، لوسترهای چند طبقه کریستال و فرش های دستبافت ترکی تنها بخشی از زیبایی های این قسمت هستند. چهار سالن اصلی که شامل سالن مدحال، اتاق دبیرخانه، سالن سفرا و اتاق سرخ می شوند از یگر بخش های کاخ سلام علیک هستند.
راه پله های کریستالی، محل گذر شما به طبقه دوم هستند که تالارهای زیبا در این طبقه قرار دارند. دلیل نامگذاری این راه پله ها، وجود چلچراغی می باشد که از کریستال درجه یک تهیه شده است. زولوچین، تالار صورتی، تالار آبی، کتابخانه، تالار تشریفات و اتاق آتاتورک از دیگر قسمت های این کاخ زیبای سلطنتی و تاریخی هستند.
طبقه دوم مربوط به تالار تشریفات می شود که میانه حرمسرا در طبقه سوم و کاخ سلام علیک در طبقه اول قرار دارد. این تالار مجلل ترین تالار در بین قسمت های کاخ دلماباغچه است. حرمسرای شاه هم در طبقه سوم کاخ واقع شده تا کسی جز خود شاه و خواجه ها، اجازه ورود به حرمسرا را نداشته باشد.
ورودی قصر دلماباغچه
ورودی این قصر را دروازه ای بسیار زیبا و باشکوه تشکیل داده که با قرار گیری برج ساعت، زیبایی خیره کننده ای به وجود آورده است. این زیبایی های چشمگیر هر فردی را در همان اول و هنگام ورود به قصر مبهوت می کند. برج ساعت توسط سرکیس بالیان ساخته شد. ساخت آن از سال 1890 شروع و در سال 1895 به پایان رسید.
این برج به دستور سلطان عبدالحمید دوم ساخته شد و یک کافه نیز در نزدیکی آن قرار گرفته است. چشم اندازی فوق العاده به تنگه بسفر، غذاهای خوشمزه و نوشیدنی های متنوع سبب محبوبیت این کافه شده است. این کافه برای رفع نیاز بازدیدکنندگان کاخ دلما باغچه تعبیه شده است.
حقایقی گیج کننده از کاخ دلما باغچه که جالب است!
یکی از حقایق جالب درباره این کاخ زیبا، وجود 14 تن طلا در سقف کاخ است.
تمامی فرش های موجود در کاخ ابریشمی و دست بافت هستند که هر یک از این 131 تخته فرش جذابیت های منحصر به خود را دارند.
لوستری که در راه پله کریستال نصب شده 750 لامپ و بیش از 4 تن وزن دارد که تنها چلچراغ بوهمی بزرگ در تمام دنیا است.
حقیقت دیگر اینکه مصطفی کمال آتاتورک اولین رئیس جمهور ترکیه در اتاق ساده کاخ، فوت کرد.
قیمت بلیط کاخ دلما باغچه استانبول
جهت بازدید از کاخ دلما باغچه، باید هزینه پرداخت کنید که این هزینه برای هر یک از بخش های کاخ مختلف است. قیمت بلیط کاخ دلما باغچه برای بزرگسالان 120 لیر ترکیه می باشد. این قیمت فقط برای بخش های اول و دوم است و قیمت بلیط بازدی از حرمسرای کاخ دلما باغجه 90 لیر است که در مجموع قیمت بلیط کاخ دلما باغچه 210 لیر ترکیه می شود.
به دلیل ازدحام جمعیت حتما از لیدرهایی که درون محوطه کاخ حضور دارند راهنمایی بگیرید تا دچار سردرگمی نشوید. همانطور که ذکر شد این کاخ زیبا در روزهای تعطیلی رسمی و جشن های ترکیه تعطیل است. جهت بازدید از ساعت 9 صبح تا 6 عصر می توانید از این کاخ مجلل و باشکوه بازدید داشته باشید.
شرایط ورود به کاخ دلمه باغچه استانبول
کاخ دلما باغچه استانبول دارای شرایطی برای ورود است که باید گردشگران آن را رعایت کنند. ورودی جمعی به این کاخ تنها 50 نفر است که سرویس دهی می شوند اما این قانون برای موزه نقاشی صدق نمی کند. حداکثر ورود بازدید کنندگان به این قصر 3 هزار نفر است که در روزهای آخر هفته، به آخرین ظرفیت خود می رسد. بنابر این پیشنهاد می کنیم برای بازدید از این کاخ، روزهای وسط هفته را انتخاب کنید که کمتر در زیر آفتاب تند و مستقیم و صف های طولانی قرار بگیرید.
از دیگر شرایط قصر دلماباغچه این است که اگر در فصل تابستان قبل از ساعت 3 عصر و در فصل زمستان قبل از ساعت 2 ظهر برای بازدید به این محل مراجعه کنید؛ باید بلیط سوئیت های تشریفات و حرمسرا را به طور اجباری و هم زمان تهیه کنید. اما اگر بر خلاف این ساعت ها به بازدید از این محل بروید می توانید تنها یکی از این بلیط ها را تهیه و برای بازدید انتخاب کنید.
اگر برای انتخاب یکی از آنها دچار تردید شده اید پیشنهاد می کنیم سوئیت های تشریفات را برگزینید. زیرا می توانید در این مکان تزئینات فوق العاده و لوستر های بسیار زیبا را مشاهده کنید که از جنس ورقه های باکارا ساخته شده اند و نگاه ها را به خود خیره می کنند. عکس های کاخ دلما باغچه را برای شما عزیزان در این مطلب گنجانده ایم تا از نظر بصری هم با زیبایی های کاخ بیشتر آشنا شوید.
جاهای دیدنی نزدیک به کاخ دلما باغچه
موقعیت مکانی خوب این کاخ زیبای تاریخی موجب گردیده تا تعدادی از جاهای دیدنی شهر به آن نزدیک باشند. در ادامه به شرح نزدیک ترین جاهای دیدنی خواهیم پرداخت.
میدان تکسیم
شاید تعجب کنید ولی باید بدانید که میدان تکسیم قلب تپنده شهر است و دسترسی از آن به دیگر نقاط شهر بسیار آسان می باشد. در این میدان پرهیاهو بیشترین هتل ها ساخته شده اند زیرا به ایستگاه تراموا، ایستگاه مترو و ایستگاه اتوبوس نزدیک است. اگر به دنبال بهترین هتل های میدان تکسیم هستید الان کلیک کنید.
خیابان استقلال
از دیگر دیدنی های نزدیک کاخ دلما باغچه، خیابان استقلال است. در خیابان استقلال بهترین کافه ها و رستوران ها قرار دارند که می توانید برای صرف غذا یا نوشیدنی به آن ها مراجعه کنید. ضمن اینکه بهترین برندهای پوشاک ترکیه ای همچون ال سی وایکیکی و دیگر برندهای بین المللی هم در این خیابان قرار دارند.
برج گالاتا استانبول
شما هم بدون شک عکس برج گالاتا استانبول را دیده اید و می دانید یکی از مشهور ترین جاهای تاریخی استانبول به شمار می رود. داستان های مختلفی درباره این برج قدیمی بیان می شود که هرکدام از آن ها شنیدنی است. اگر شما هم علاقه مند به دانستن داستان های برج گالاتا استانبول هستید به مقاله آن مراجعه کنید.
هتل های نزدیک کاخ دلما باغچه
پس از آشنایی کامل با بخش های مختلف کاخ دلما باغچه نوبت به معرفی تعدادی از هتل های نزدیک به دلما باغچه می رسد. در این بخش از مقاله با تعدادی از این هتل ها در شهر استانبول آشنا خواهید شد.
هتل کنراد بسفروس استانبول
یکی از بهترین هتل ها در محله بشیکتاش که فاصله کمی تا کاخ دلما باغچه دارد، هتل کنراد بسفروس استانبول است. این هتل در لیست خاص ترین و لاکچری ترین هتل های استانبول جای دارد که خدمات بی نظیر آن باعث شده تا همواره مورد توجه باشد. هتل کنراد بسفروس استانبول دارای مجموعه آبی، سالن تناسب اندام، رستوران های مختلف، نایت کلاب، سالن بار با نوشیدنی های متنوع و ... می باشد.
هتل سوئیس اوتل د بسفروس استانبول
یکی دیگر از هتل های مجلل و 5 ستاره شهر استانبول، هتل سوئیس اوتل د بسفروس استانبول نام دارد. این هتل لوکس در محله بشیکتاش و در فاصله 400 متری کاخ دلما باغچه قرار گرفته است. دسترسی راحت به ایستگاه مترو استانبول، جاهای تاریخی استانبول و ... باعث شده تا همواره یکی از بهترین انتخاب ها در شهر استانبول برای اقامت باشد. مجموعه آبی مجهز همچون سونا، جکوزی، سالن ماساژ، سالن بدنسازی، رستوران های لوکس، اتاق هایی وسیع و خدماتی فوق العاده از ویژگی های این هتل به شمار می رود.