شهر استانبول به قدری زیبا است که هر چه از آن بگوییم، باز هم حق مطلب را نمی توانیم درمورد آن ادا کنیم. در این شهر زیبا و وسیع کشور ترکیه جاذبه های طبیعی و بسیاری وجود دارد که در مطلب های پیشین با جاهای دیدنی استانبول نظیر آب انبار باسیلیکا سیسترن استانبول آشنا شده اید، حال وقت آن رسیده تا در مجله گردشگری پرشین هتل به معرفی برج مشهور استانبول بپردازیم.
برج گالاتا نماد شهر استانبول
برج گالاتا استانبول نمادی از شهر تاریخی قسطنطنیه محسوب می شود که در نزدیکی تنگه بسفر و محله گالاتاسرای قرار گرفته است. زمانی که به بلندای این برج زیبا و جذاب بروید، جزیره کوچک پاریم آدا، تنگه دیدنی بسفر و شهر قسطنطنیه را به وضوح مشاهده خواهید کرد. در ادامه با تاریخچه و معماری بنای برج آشنا خواهید شد.
تاریخچه برج گالاتا استانبول
برج گالاتا استانبول از 9 طبقه شکل گرفته و ابعاد آن در 66.90 متر و 62.59 متر بدون زینت بالا می باشد. برج گالاتا در زمان خودش بلند ترین سازه بوده که همین امر سبب شده تا یکی از سمبل های شهر استانبول شناخته شود. قطر خارجی برج 16.45 متر و قطر داخلی آن 8.95 متر می باشد.
برج گالاتا استانبول ارتفاعی بالغ بر 61 متر از سطح زمین دارد و دیواره های آن به ضخامت 3.75 متر ساخته شده اند. این اعداد و متراژ ها باعث می شود تا ساختمان برج در خرابی ها و گذشت سالیان، آسیبی نبیند. این امر نشان دهنده پِی ریزی دقیق این بنا توسط معمار بوده است.
البته به دلیل خرابی هایی برج گالاتا در طوفان 1875 قسمت مخروطی شکل و بخشی از آن آسیب دید که بین سال های 1967 و 1965 مورد مرمت و بهسازی قرار گرفته است. البته برج جدید بر روی برج قدیمی گالاتا ساخته شد که در جریان های جنگ صلیبی در 1202 تا 1204 عمدتاً ویران شد.
برج گالاتا استانبول و روایت های اولیا چلبی، جهانگرد عثمانی
طبق سفرنامه هایی که اولیا چلبی جهانگرد عثمانی نگاشته است، در حدود سال 1632 هزار فن احمد چلبی با نوعی بال مصنوعی، از برج گالاتا به سمت دامنه های اسکودار در 2 طرف آناتولی به عنوان اولین هواپیمابر بین قاره ای حرکت کرد. این فاصله تقریباً 6 کیلومتر است که در زمان خود، ناممکن بوده است.
قسمت فوقانی برج گالاتا قسطنطنیه با کلاهک مخروطی شکل در دوره عثمانی که در آن به عنوان برج مشاهده برای ردیابی آتش سوزی مورد استفاده قرار گرفت، در چندین مرمت کمی اصلاح شد. از سال 1717، عثمانی ها شروع به استفاده از برج گالاتا برای مشاهده آتش در شهر کردند.
در سال 1794، زمان شاه سلطان سلیم سوم سقف برج از سُرب و چوب ساخته شد و پله ها در اثر آتش سوزی به شدت آسیب دیدند. آتش سوزی دیگری نیز در سال 1831 به ساختمان آسیب رساند که بر روی آن مرمت های جدیدیانجام پذیرفت.
امکانات برج گالاتا استانبول
در طبقات بالایی برج گالاتا استانبول یک رستوران بسیار شیک و کافه وجود دارد که از لوکس ترین رستوران های استانبول نیز محسوب می شود. در طبقه ی دیگر برج، کلوپی شبانه تاسیس شده تا گردشگران تور استانبول بتوانند ساعاتی خوش را سپری نمایند. در این کلوپ شبانه یک نمایش اصیل ترکی نیز اجرا می شود.
در برج گالاتای استانبول 2 آسانسور تعبیه شده که وظیفه حمل و نقل بازدیدکنندگان به سطح های بالا و پایین برج را بر عهده دارند. چشم انداز مسحور کننده از تنگه بسفر استانبول و نمای شهر، مسلماً خاطره ای ماندگار را در ذهن شما رقم خواهد زد. علاوه بر این مورد داستانی جالب درباره آن نیز وجود دارد.
افسانه برج گالاتا استانبول
درباره برج گالاتا افسانه هایی زبان به زبان می چرخد و مردم شهر استانبول به آن اهمیت می دهند. افسانه برج گالاتا چنین است: مردی به نام گالاتا برای رسیدن به دختری که دوسش دارد (برج دختر)، خودش را به تنگه بسفر می اندازد و در میان راه جان می دهد. افسانه دیگر این که گالاتا و دختری که دوسش داشت بر بالای برج رفته و با هم ازدواج می کنند.
البته این افسانه ها هنوز در میان مردم رواج دارد و برخی از شهروندان استانبولی معتقدند که اگر با فرد مورد علاقه خود به بالای برج گالاتا بروند و آرزو کنند، به هم خواهند رسید. هزینه ورودی برج گالاتا 45 لیر ترکیه در حال حاضر می باشد که ممکن است با تغییرات ارز، افزایش یا کاهش نرخ داشته باشد.
چگونه به برج گالاتا استانبول برویم؟
برج دیدنی گالاتا استانبول از نظر موقعیت مکانی عالی بوده و میان منطقه بشیکتاش و منطقه بی اغلو استانبول قرار دارد. نزدیک بودن این جاذبه ی تاریخی به میدان تکسیم استانبول سبب شده تا هتل های استانبول میدان تکسیم از خواهان بیشتری برخوردار باشند. جهت کسب اطلاعات درباره هتل های استانبول می توانید به دانستنی های هتل استانبول مراجعه کنید و برای خرید تور استانبول قیمت مناسب، کافی است کلیک کنید.
برای رسیدن به برج گالاتا شهر استانبول، بهترین انتخاب مترو استانبول است. شما می توانید در ایستگاه مترو سیسهانه سوار شده و در میدان استقلال پیاده شوید. سپس با کمی پیاده روی به برج گالاتا برسید. دسترسی با اتوبوس نیز به همین صورت است. اما اگر می خواهید نظاره گر تمامی جاذبه ها و دیدنی های استانبول باشید، با 15 دقیقه پیاده روی از مرکز شهر (میدان تکسیم یا خیابان استقلال) می توانید به برج گالاتا برسید.
کلام آخر اینکه اگر قصد رفتن به استانبول و کسب اطلاعات بیشتر درباره هتل های استانبول را دارید می توانید به دانستنی های هتل استانبول مراجعه کنید و برای خرید تور استانبول قیمت مناسب، کافی است کلیک کنید.