حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از شخصیت های بزرگ و شاخص جهادی، علمی و عملی شیعه است که به شایستگی در میان مردم معرفی نشده است. پرشین هتل در این مطلب قصد دارد شما را با شخصیت شاه عبدالعظیم حسنی (ع)، هجرت و وفات، شاگردی کدام امام و ... این بزرگوار آشنا نماید که در عنوان های بعدی به هر یک از آن ها اشاره شده است. لازم به ذکر است آستانه این امامزاده یکی از مهم ترین اماکن مذهبی تهران می باشد.
حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از تبار هاشمیان بوده که نسب ایشان با 4 واسطه به امام حسن مجتبی (ع) می رسد. البته برخی از علماء نیز می گویند که شاه عبدالعظیم از طریق 5 واسطه به امام حسن مجتبی (ع) وصل می شوند. در وصف خصوصیات عبد العظیم حسنی (ع) خوش خلقی، پیکار با ستمکران، عزت نفس، کرامت طبع و ... از جمله خصوصیات عبدالعظیم حسنی می باشند.
شاه عبدالعظیم حسنی (ع) برادر امام رضا است؟
شاه عبدالعظیم حسنی برادر امام رضا نیست، بلکه این تصوری اشتباه است و این عالم بزرگوار به نوعی از خویشاوندان امام رضا محسوب می شوند. خیلی از مردم ایران و تهران فکر می کنند شاه عبدالعظیم حسنی برادر امام رضا (ع) است که البته با وجود اینترنت آگاه سازی به صورت خوبی انجام شده است. در ادامه مطلب به تاریخ تولد و تاریخ وفات شاه عبدالعظیم اشاره شده است.
تاریخ تولد و تاریخ شهادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
طبق سند های موجود منبع موثقی وجود ندارد که تاریخ تولد و وفات ایشان را به صورت دقیق نقل کرده باشد اما بیشتر علما بر این باورند شاه عبدالعظیم در 4 ربیع الثانی سال 173 ه-ق متولد شده اند. ایشان در زمان هارون الرشید و در خانه جد پدری شان امام حسن (ع) چشم به جهان گشودند و 79 سال عمر کردند.
تاریخ شهادت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) یا وفات ایشان طبق روایات 15 شوال 252 هجری قمری بوده است که حاکم آن وقت معتز عباسی بوده و مانند دیگر خلفای عباسی، ضد علویان بود. اما باز هم برای تولد و وفات این عالم بزرگوار در کتاب شریف الکافی، از هشام بن حکم نقل شده که شاه عبدالعظیم حسنی در زمان فوت هشام، 20 سال داشته اند که این نشان می دهد تاریخ تولد ایشان به سنه 180 هجری قمری یا قبل از آن بر می گردد.
هتل یادگار امام تهران نزدیک به آستانه شاه عبدالعظیم حسنی با تخفیف ویژه
حضرت عبدالعظیم حسنی شاگرد کدام امام بود؟
حضرت عبدالعظیم حسنی شاگرد امام جواد (ع) بوده است که البته در محضر امام هادی (ع) نیز شاگردی می کرده است. اما در طی مدت زمان عمر این بزرگوار، محضر پنج امام را درک کرده اند که البته این مسئله دال بر درک کردن محضر تمام امامان نیست. حضرت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) احادیث بسیاری را از امام نهم و امام دهم شیعیان نقل نموده است که همین امر نشان می دهد ایشان از شاگردان امام های ذکر شده بوده اند. البته طبق گفته شیخ مفید هم این بزرگوار به محضر امام رضا (ع) رسیده و احادیثی از ایشان را نقل نموده اند. از تالیف های شاه عبدالعظیم حسنی طبق گفته مرحوم نجاشی در کتاب رجال خود، می توان به خطب امیر المومنین علی (ع) اشاره کرد.
شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چرا به شهر ری آمد؟
درباره جزئیات این موضوع سند موثق و محکمی در دسترس نیست اما از آنجایی که ایشان هم مانند خاندان خود بر علیه ظلم و جور خاندان عباسی مبارزه نموده اند. همین اتفاق موجب شد تا در سال های پایانی عمر خود تحت تعقیب و پیگرد های ماموران معتز عباسی باشند. از این رو برای ارائه نشر و عقاید دینی خود عازم ایران و ری شدند. این درحالی بود که لباسی مانند پیک ها بر تن کرد تا ناشناس باقی بماند و در مکانی به سربان در شهر ری و در خانه ی یکی از دوستان اقامت گزیدند. روز ها روزه و شب ها عبادت می کردند تا زمانی که دار فانی را وداع گفتند. البته طبق برخی روایات نیز می گویند که ایشان مسموم شده یا زنده به گور شده اند که البته شواهدی دال بر آن موجود نیست.
چه کسانی در حرم شاه عبدالعظیم دفن هستند؟
در پاسخ به سوال ذکر شده باید بگوییم امامزاده های حرم شاه عبدالعظیم حضرت حمزه (ع) از فرزندان موسی بن جعفر و امامزاده طاهر از نوادگان امام سجاد می باشند. طبق برخی روایات در زمانی که حضرت عبدالعظیم حسنی زندگی می کرده اند مخفیانه و شبانه به زیارت قبری می رفته اند که به گفته خود ایشان یکی از پسران موسی بن جعفر در این مکان دفن شده است که البته این عالم بزرگوار هم در همین مکان وفات یا شهید می شوند.
آدرس شاه عبدالعظیم حسنی (ع) کجا است؟
آدرس شاه عبدالعظیم حسنی در جنوب شهر تهران و شهر ری است که برای دسترسی به این آرامگاه شریف باید مانند گفته های ذیل عمل کنید. سوار بر یکی از خطوط متروی تهران شوید و در ایستگاهی که مربوط به خط 6 مترو است پیاده شوید. سپس با سوار شدن خط 6 متروی تهران در ایستگاه شاه عبدالعظیم حسنی پیاده شوید. راه دیگر این که با خط 9 اتوبوس های تندرو می توانید از هتل لاله تهران به سمت حرم شاه عبدالعظیم حسنی بروید. مجتمع اقامتی آفتاب و هتل یادگار امام تهران از جمله هتل های تهران نزدیک به شهر ری و آستانه شاه عبدالعظیم حسنی هستند.
شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه کسی است؟