اماکن زیارتی و مذهبی تهران

اماکن مذهبی و امامزاده های تهران در نقطه به نقطه پایتخت وجود دارند

معرفی جامع و کامل اماکن مذهبی تهران

اماکن مذهبی تهران مانند دیگر شهر های ایران، دارای جایگاه والایی هستند که هر انسانی با هر دین و آئینی به آن ها احترام می گذارد. بیشتر مردم ایران، شهر تهران را با امامزاده ها و اماکن مذهبی همچون شاه عبدالعظیم، امامزاده صالح و امامزاده داوود می شناسند که البته علاوه بر این 3 بزرگوار، امامزاده های دیگری نیز در پایتخت وجود دارند که در این مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد.
اماکن مذهبی تهران در نقطه به نقطه پایتخت وجود دارند که هر کدام برای هر محله ای حائز اهمیت است. از این رو بسیاری از هتل های تهران نیز نزدیک به این مراکز دینی ساخته شده اند تا استراحتگاهی برای گردشگران و زائران باشند. همانطور که می دانید مردم ایران یکی از پر و پا قرص ترین طرفدان اسلام و ائمه اطهار هستند که برای این عزیزان ارزش خاصی قائل بوده و در مراسم های مختلفی به سوگواری آنان می پردازند.
اماکن مذهبی تهران شامل امامزاده ها نمی شود بلکه مسجد و مصلی امام خمینی نیز یکی از اماکن مذهبی در پایتخت به شمار می رود که در روز های جمعه شاهد حضور بسیاری از مردم است که برای ادای دین و فریضه نماز جمعه به این مکان می آیند و به خطبه های ناطق  گوش فرا می دهند.
اماکن مذهبی تهران را برای شما عزیزان در این مقاله شرح داده ایم که با این مراکز مذهبی بیشتر آشنا شوید. ضمناً برای اطلاع رسانی بیشتر شما عزیزان سعی کرده ایم نام هتل تهران را ذکر کنیم تا حق انتخاب آسانی برای رزرو هتل تهران و نزدیک به این اماکن دینی داشته باشید. اگر می خواهید نام شهر مذهبی در استان تهران را بدانید همراه ما باشید.

شاه عبدالعظیم حسنی، شناخته شده ترین مرکز مذهبی تهران

اماکن مذهبی تهران همچون شاه عبدالعظیم حسنی بر هر  پیر و جوان، کوچک و بزرگ و ... نامی آشنا است که حتماً خاطره هایی از کودکی خود دارند. حرم مطهر شاه عبدالعظیم حسنی در شهر ری است که تنها شهر مذهبی تهران می باشد. این شهر  یکی از اماکنی است که بسیار مورد توجه بوده و از نظر سیاسی هم شناخته شده است. لازم به ذکر است اگر به دنبال هتل در تهران نزدیک به این مرکز مذهبی هستید پیشنهاد ما به شما هتل اورین تهران ، هتل مارلیک تهران، هتل انقلاب تهران و ... می باشند که به راحتی از پرشین هتل میتوانید رزرو کنید.

شاه عبدالعظیم حسنی
شاه عبدالعظیم حسنی


شهر ری که فاصله چندانی تا تهران ندارد آرامگاه و مدفن این امامزاده است. شاه عبدالعظیم حسنی از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) است که کنیه این بزگوار ابوالقاسم و ابوالفتح است. آرامگاه کنونی این چهره مذهبی، قبلا زیارتگاهی بوده است که خود این امامزاده به زیارت آن می رفته است. برای مشاهده جزئیات بیشتر به مقاله تاریخچه شاه عبدالعظیم حسنی مراجعه کنید.

امامزاده صالح، نگین محله تجریش

تجریش، محله ای که از دیرباز تا کنون مورد توجه بوده و هست. مهم ترین دلیل آن هم وجود امام زاده صالح در محله تجریش است که تبدیل به نگین تجریش شده است. امامزاده صالح برادر امام رضا بوده و از پسران موسی ابن جعفر می باشند که برای همراهی برادرشان عازم ایران و خراسان می شوند.

امام زاده صالح مشهد
امام زاده صالح مشهد


متاسفانه ماموران دوران عباسی این امامزاده را در راه تجریش پیدا کرده و همانجا به شهادت می رسانند. اکنون امامزاده صالح تبدیل به مامنی برای عاشقان اهل بیت شده است که موقعیت مکانی خوب آن بر محبوبیت این امامزاده افزوده است. توصیه ما به شما عزیزان این است که با اقامت در هتل دیاموند تهران یا هتل استقلال تهران، دسترسی خود را به این امامزاده و ییلاقات دربند و درکه آسان تر کنید.

امامزاده داوود، مدفون در محله ای خوش آب و هوا

امامزاده داوود از دیگر اماکن مذهبی تهران است که در محله ای خوش و آب و هوا به نام فرحزاد دفن شده است. این امامزاده به دلیل موقعیت خوبی که دارد مورد توجه بسیاری از گردشگران می باشد. چون می توانند علاوه بر زیارت از کوه، دره و رودخانه آن نهایت لذت را ببرند.

امام زاده داوود تهران
امام زاده داوود تهران


نسب امامزاده داوود به امام چهارم شیعیان بر می گردد که البته رخی از صاحب نظران می گویند نسب ایشانم به امام حسن مجتبی (ع) می رسد. از دیگر نکته های جالب توجه این است که 2 امامزاده دیگر در این منطقه هستند که از بستگان نزدیک امامزاده داوود به شمار می روند. جهت مشاهده اطلاعات جزئی و دقیق تر این امامزاده بر روی کلمه امامزاده داوود کلیک نمایید.

امامزاده حسن (ع)، پسرعموی شاه عبدالعظیم حسنی

امامزاده حسن یکی از امامزاده های شناخته شده و مشهور در تهران است که محله های دور و اطراف آن هم به همین نام شهرت دارند. این امامزاده در جنوب تهران قرار گرفته و تقریبا می توان گفت در پایین شهر تهران قرار گرفته است. تمامی این موارد باعث نشده عظمت این امامزاده کم شود. نسب امامزاده حسن به امام حسن مجتبی (ع) می رسد. اگر به دنبال مکانی برای اقامت نزدیک امامزاده حسن می گردید هتل بزرگ تهران و هتل تاج محل تهران را پیشنهاد می کنیم.
امامزاده حسن تهران دارای گنبد و بارگاه و وسیع و زیبایی است که با مقرنس های زیبا و درهای خاتم کاری شده آراسته شده است. آینه کاری این امامزاده بر عهده هنرمند چیره دست مجمدرضا نوید بوده است که در سال 1358 مامور به این امر می شود. طبق کتیبه های موجود در این امامزاده نشان می دهد در زمان ناصر الدین شاه رسیدگی بسیار خوبی به این امامزاده شده است. از دیگر نکته های مهم امامزاده حسن این است که دارای درمانگاه خیریه بوده و به تجهیزات پزشکی بسیار خوبی مجهز می باشد.

امام زاده حسن (ع)
امام زاده حسن (ع) تهران

امامزاده زید (ع) از دیگر اماکن مذهبی کمتر شناخته شده تهران

 امامزاده زید از دیگر امامزاده های شهر تهران است که شاید کمتر کسی نام این بزرگوار را شنیده باشد اما ایشان با کنیه ابوالحسن نیز شناخته می شوند. طبق روایات نصب این امامزاده به امام سجاد می رسد که آرامگاه آن از قدمت بسیار بالایی برخوردار است. نا گفته نماند این امامزاده هم در راه پیوستن به امام رضا (ع) بوده اند که در این منطقه تهران دستگیر شده و به شهادت می رسند.
امامزاده زید در مکانی قرار دارد که به آسانی و با خودروی شخصی می توانید به این امامزاده رفته و مشغول زیارت شوید. آدرس امامزاده زید در بزرگراه آیت الله سعیدی، چهارراه یافت آباد، نرسیده به سه راه نعمت آباد واقع شده است. نا گفته نماند جاده تهران ساوه نیز نام دیگر این بزرگراه است. هتل مهر آباد تهران یکی از هتل های نزدیک به این امامزاده می باشد.

امام زاده زید تهران
امام زاده زید تهران

امامزاده قاسم، مدفون در دژ علیا تهران

امامزاده قاسم از دیگر امامزاده های تهران است که در منطقه شمالی شمیران تهران قرار دارد. این امامزاده نزدیک به امامزاده صالح تجریش است و مانند دیگر سادات علوی به شهادت رسیده است. همانطور که می دانید بعد از بنی امیه، بنی عباس خونخوارترین دشمن علویان بودند که در هر کجایی که یک سادات علوی را می دیدند آن را به شهادت می رساندند.
امام زاده قاسم هم از این قاعده مستثنی نبوده و در حال فرار از دست ماموران عباسی به کوه ها پناه برده است. همین عاملی شد که مدرکی در دست نباشد که این امامزاده وفات یافته یا به شهادت رسیده است. اکنون روستای دژ علیا، تبدیل به روستای امامزاده قاسم شده است. هتل آپارتمان جاده ابریشم تهران، یکی از بهترین استراحتگاه ها نزدیک به امامزاده قاسم می باشند.

امام زاده قاسم تهران
امام زاده قاسم تهران

امامزاده اسماعیل برادر دیگر امام رضا (ع) در تهران

امامزاده سید اسماعیل یکی دیگر از فرزندان موسی ابن جعفر است که در بزرگراه صدر، جنوب چیذر واقع شده است. این امامزاده بسیار غریب بود و تا چندی پیش دارای ضریحی چوبی بود که به تازگی با یک ضریح زیبا تعویض شده است. شاید تصور کنید مگر امامزاده بدون گنبد می شود؟ اما این مسئله درباره امامزاده سید اسماعیل صدق می کند زیرا آرامگاه وی فاقد گنبد است. 
این امامزاده به دلیل موقعیت مکانی خوب خود به بازار مولوی که یکی از بازارهای ارزان و قدیمی تهران است نزدیک بوده و به بسیاری از هتل های تهران دسترسی دارد. جالب تر اینجا است که این امامزاده دارای یک میدان، آب انبار، مسجد و مدرسه فیلسوف الدوله می باشد که البته در لیست آثار تاریخی ملی ایران قرار دارد. هتل آساره تهران و هتل آپارتمان آزادی تهران در نزدیکی امامزاده اسماعیل قرار دارند.

امام زاده اسماعیل تهران
امام زاده اسماعیل تهران

بقعه امامزاده ابوطالب (ع) نزدیک امامزاده داوود

امامزاده ابوطالب از دیگر مکان های مذهبی تهران است که در نزدیکی امامزاده داوود قرار دارد. این 2 امامزاده در منطقه ای بسیار مطبوع دفن شده اند که فرحزاد نام دارد. طبق روایات نسب این امامزاده به امام زین العابدین (ع) می رسد که در زیارت نامه ابوطالب صاحب مقبره کسی به نام فضل ابن زید ابن علی ابن الحسین (ع) است که مردم بومی به آن نام دیگری نیز داده اند.
امامزاده دنبه نام دیگر این امامزاده است که مردمان محلی آن را به این نام می خوانند زیرا درخت چنار پیری در کنار آرامگاه وجود دارد که از خود چربی پس می دهد. یکی دیگر از نکات جالب این منطقه این است که تعداد دیگری امامزاده در منطقه خوش آب و هوا فرحزاد نیز وجود دارد.

امام زاده ابوطالب تهران
امام زاده ابوطالب تهران

امامزاده سید ناصر الدین، یکی دیگر از اماکن مذهبی تهران

امامزاده سید ناصر الدین از امامزاده های مهم و زیبا در شهر تهران است که از موقعیت مکانی عالی برخوردار بوده و به بازار بزرگ تهران نیز دسترسی دارد. این امامزاده یکی از فرزندان امام سجاد (ع) بوده که دارای گنبدی هشت ضلعی و زیبا است. کتیبه ای در این امامزاده وجود دارد که نشان می دهد در سنه 1310 تا 1311 هجری قمری رواق، آیینه کاری، کاشی کاری و صحن برای این امامزاده ساخته شده است.
منیر السلطنه یکی از متولیان در زمان های گذشته بوده که دستور ساخت رواق و بارگاه امامزاده را داده است. آدرس این امامزاده در خیابان خیام، رو به روی بازار بزرگ تهران واقع شده است. به دلیل وجود بازار بزرگ و ازدحام جمعیت، این امامزاده بیش از پیش محبوب شده است. از هتل های نزدیک به این امامزاده می توان به هتل اسپیناس خلیج فارس تهران و هتل انقلاب تهران اشاره کرد.

امام زاده سید ناصر الدین تهران
امام زاده سید ناصر الدین تهران

مسجد جامع بازار تهران و قدمتی دیرینه

مسجد جامع بازار تهران یکی از مهم ترین اماکن مذهبی تهران است که قدیمی ترین و مهم ترین مکان مذهبی در تهران نیز به شمار می رود. طبق نظریه باستان شناسان  این مسجد قدمتی بیش از هزار سال داشته و دوره آل بویه بر می گردد. این مسجد جامع تهران به مسجد عتیق هم معروف می باشد. این مسجد زیبا و کهن به ثبت آثار ملی ایران رسیده است تا برای آیندگان میراثی با ارزش به جا بماند.
مسجد جامع تهران در خیابان پانزده خرداد، نرسیده به میدان پامنار قرار گرفته است که از مناطق شلوغ تهران نیز به شمار می رود. هتل بزرگ فردوسی تهران و هتل گلستان تهران از جمله هتل های نزدیک به این مسجد هستند که شما با رزرو این هتل های تهران می توانید دسترسی آسانی به این مسجد و دیگر اماکن مذهبی در شهر تهران داشته باشید.

مسجد جامع بازار تهران
مسجد جامع بازار تهران

بقعه امامزاده پنج تن لویزان و 5 برادر کنار هم

بقعه امامزاده پنج تن از دیگر اماکن مذهبی شهر تهران است که در محله مرفه نشین و خوش آب و هوای لویزان قرار گرفته است. بر طبق زیارت نامه این امامزاده ها، اشاره شده که 5 برادر به نام های رحیم، ابوطالب، رضا، سالم و شیث بوده است که نسب این پنجتن به امام چهارم می رسد.   
بقعه پنجتن لویزان در زمان گذشته ساده و چهارگوش بوده است که در عهد قاجار چند ایوان به آن افزوده اند. بعد از سال ها ساختمان این بقعه متبرک بازسازی شد و 4 طاق نما به آن اضافه شد که در ورودی رواق جنوبی این امامزاده ها قابل مشاهده است.  رواق این امامزاده ها نسبتاً بزرگ بوده و یک ضریح فلزی بر روی این قبور قرار گرفته است. این امامزاده ها در خیابان لویزان، خیابان شعبانلو جای دارند.

امام زاده پنج تن
امام زاده پنج تن تهران

امامزاده سید محمد نوربخش معروف به امامزاده نور

امامزاده سید محمد نوربخش از نوادگان امام موسی کاظم (ع) است که به امامزاده نور نیز معروف می باشد. طبق شواهد موجود این امامزاده در قرن نهم هجری قمری می زیسته که سختی ها و مشقت های فراوانی را تحمل کرده بود. این امامزاده بعد از زندانی شدن به روستای سولقان تبعید شده و وفات یافتند. جالب است که بدانید این امامزاده بخشی از سکانس سریال مسافری از هند بود که سیتا برای دعا به آنجا رفت. 
امامزاده سید محمد نوربخش دارای گنبد طلایی و مخروطی شکلی دارد که با دیگر گنبدهای امامزاده ها متفاوت می باشد. فضای زیبای این امامزاده از دیگر مزیت های آن محسوب شده و چشم انداز آن نشان می دهد که در سال های آینده به منطقه ای توریستی تبدیل شود. مسیر رسیدن به این امامزاده اینگونه است که وارد اتوبان نیایش غرب تهران می شوید، انتهای اتوبان وارد خیابان خاکسار شده و بعد از پی نمودن 10 کیلومتر به روستای سولقان خواهید رسید.

امام زاده سید محمد نور بخش تهران
امام زاده سید محمد نور بخش تهران

امامزاده سید جعفر و حمیده خاتون (ع) در باغ فیض تهران

امامزاده سید جعفر و حمیده خاتون (ع) از نوادگان موسی ابن الجعفر هستند که به گفته اهالی قدیمی و آگاه باغ فیض این 2 خواهر برادر بوده اند. این دو کودک به همراه خانواده خود برای دیدن امام رضا (ع) راهی ایران می شوند که در میان راه مریضی سختی به جان این دو عزیز می افتد که آن ها را زمین گیر کرده و سپس وفات می یابند. بنای سابق این دو امامزاده ساده و خشتی بود که دو گنبد گلی در بین باغ های پر ثمر این محله ساخته شد. 
از قدمت بنای امامزاده ها شواهد و قرائنی در دسترس نیست؛ ولی چند درخت چنار، گردو و بید وجود دارد که قدمتی بالای 500 سال داشته و یک قنات قدیمی از این باغ عبور می کند. از امامزاده های ذکر شده شجره نامه ای در دسترس نیست اما قدیمی های محله می گویند بعد از دفن این دو امامزاده، برکات و معجزات بسیاری دیده اند که نشان می دهد این 2 بزرگوار از ذریه ائمه اطهار هستند. شایان ذکر است ضریح چپ، برای حمیده خاتون و ضریح راست برای سید جعفر (ع) می باشد. 

بی بی شهربانو یکی از اماکن مذهبی تهران در شهر ری

بی بی شهربانو یکی از مقبره های مذهبی تهران است که در نزدیکی شهر ری قرار گرفته است. این مقبره طبق روایات محلی ها، مقبره همسر امام حسین (ع) و دختر یزدگرد سوم شهربانو خاتون است. این قبر زیبا در دل کوه می باشد و با پله هایی سنگی مسیر تردد را برای زائران باز نموده است. 
آیا واقعا این قبر بی بی شهربانو هست یا نه اطلاعات دقیقی در دسترس نیست اما تاریخ دانان با دیدن نشانه هایی از معماری ساسانی و وجود چشمه آب نزدیک مقبره، آن را عبادتگاه آناهید (الهه آب زرتشتیان) می دانند که پس از اسلام تبدیل به امامزاده شده است. یک غار با دهانه تنگ، سقف و دیوارهای سنگی، چنار کهنسال، گنبد آجری و ... از جمله دیدنی های این مقبره هستند که آن را از دیگر اماکن مذهبی تهران متمایز می کند.

بی بی شهربانو تهران
بی بی شهربانو تهران

امامزاده یحیی و آرامگاه دو تن از نوادگان امام سجاد (ع)

تا کنون با امامزاده ها و مراکز مذهبی تهران آشنا شده اید اکنون می خواهیم مقبره امامزاده یحیی را معرفی کنیم که بر خلاف اسمش، 2 تن در آن آرمیده اند. امامزاده های مدفون از نوادگان امام چهارم بوده و در محله ای به همین نام دفن شده اند. صحن و سرای امامزاده یحیی بسیار جذاب و دیدنی است که چشمان هر زائری را به خود خیره می کند. 
امامزاده یحیی دارای رواق، ضریح، سرداب، سقاخانه و ... است که نزدیک به 800 سال قدمت دارند. طراحی گنبد این امامزاده زیبا به سبک مغول بوده که ظاهری مخروطی دارد. البته امامزاده مذکور بعد از سال ها و در زمان پادشاهی قاجار با کاشی های هفت رنگی آراسته و تزئین شد تا زائران بیشتری جذب این امامزاده شوند.
از دیگر جاذبه های این مرکز مذهبی تهران وجود چناری 900 ساله است که هنور استوار مانده و سایه بانی برای زائران امامزاده یحیی است. اگر برای زیارت به این امامزاده مشرف می شوید، توصیه می کنیم حتماً از کوچه پس کوچه ها، حمام نواب، خانه های قدیمی عهد عتیق و ... نیز دیدن کنید. البته اگر هم احساس گرسنگی کردید می توانید به کبابی های معروف و درجه یک محله امامزاده یحیی مراجعه کنید.

سخن پایانی

از این که همراه ما بودید و این مطلب را مطالعه کردید سپاسگذاریم و امیدواریم با ذکر این نکات بتوانید اقامتی مقرون به صرفه و معنوی را در شهر تهران و نزدیک به مراکز مذهبی آن تجربه کنید. جهت رزرو هتل تهران یا کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های مندرج بر روی سایت تماس حاصل فرمایید.

لیست اماکن زیارتی و مذهبی تهران

امامزاده صالح، نگین تجریش
امامزاده صالح تهران یکی از مراکز مذهبی و البته تاریخی در کلان شهر تهران می باشد که از اهمیت بالایی چه برای گردشگران و چه برای ساکنین پایتخت برخوردار است. ...
عاطفه بیدرنگ عاطفه بیدرنگ
شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه کسی است؟
حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از شخصیت های بزرگ و شاخص جهادی، علمی و عملی شیعه است که به شایستگی در میان مردم معرفی نشده است. پرشین هتل در این مطلب ...
اکرم ترشیزی اکرم ترشیزی