امامزاده سید جمال الدین تبریز از اماکن مذهبی و محبوب شهر تبریز می باشد. سید جمال الدین یکی از اولاد امام موسی بن جعفر (ع) بوده که در ترویج دین اسلام تلاش های بی شماری کرده اند. ایشان در دوره خلافت عباسیان می زیسته است و دشمنی این قوم نابکار، باعث شهادت سید جمال الدین شد.
صاحب طوق از دیگر صفات امامزاده سید جمال الدین تبریز
امامزاده سید جمال الدین تبریز به صاحب طوق نیز شهرت دارد. زیرا زمانی که ایشان را دستگیر کردند طوقی از زنجیر پهنی را بر گردن سید جمال الدین انداخته و به مدت 8 سال زندانی نمودند. روایتی از این بزرگوار وجود دارد، سید جمال الدین به همراه لشگر خود از خوف شاه عباسی به تبریز رفته و بیشتر قلعه ها و شهر های آذربایجان را تصرف کردند.
اما طولی نمی کشد که کفار با حمله به لشگریان سید جمال الدین، ایشان را شکسته داده و به اسارت می برند. دوره صفویه، درویش شیخ اویس، قبر ایشان را در تبریز پیدا نموده و بعد از پیدا کردن شجرنامه ایشان زیارتگاهی برای سید جمال الدین بنا کردند. مقبره این فرد واقع در قبرستان کهنه شهر زیبای تبریز، محله راسته کوچه، خیابان شهید مطهری فعلی می باشد.
اصل و نسب امامزاده سید الجمال الدین تبریز
اصالت و نسب امامزاده سید جمال الدین با پنج واسطه به امام موسی بن جعفر بر می گردد. این پنج واسطه از قبیل، ابوالحسن موسى بن جعفر الجمال ابن محمد بن ابراهیم الیمایى ابن محمد بن عبیداللَّه بن الامام موسى الکاظم می باشند. این فرد دارای صفاتی همچون، مهربانی، فاضل، عالم، بلند مرتبه، خوش اخلاق، امین، شریف، صادق و ... است.
فرزندان و برادران سید جمال الدین
سید جمال الدین دارای چهار فرزند پسر و یک فرزند دختر بودند. اسامی آن ها علی، ابوجعفر محمد، عبدالله، حسن و فاطمه بوده است. روایتی وجود دارد که نسل این بزرگوار از فرزند چهارم ایشان به نام حسن تداوم یافته و مادر سید جمال الدین از اولاد امام حسن مجتبی (ع) به شمار می رفت.
از برادران سید جمال الدین که شش تن بوده اند، می توان به على الشعرانى، حمزه، عبداللَّه، موسى، ابو على اسماعیل وعبید الله اشاره کرد. کلیه برادران ایشان انسان های شریفی به شمار می رفتند که خیرشان به مردم آن دوره می رسید. همچنین از صفات خوبی نیز برخوردار بودند.
امامزاده سید جمال الدین به خاطر زیبایی چهره ای که داشتند به این نام شهرت یافتند. حتی پدرشان از سادات عالی مرتبه بوده که لقب احمر عینه به معنای دو چشم قرمز داشتند. پدر سید جمال الدین نیز چهره ای پر نور و زیبایی داشته که به ایشان نیز جمال گفته می شد.
امامزاده سید حمزه تبریز را بشناسید
قبور دو تن از شیوخ معروف در امامزاده سید الجمال الدین
در داخل زیارتگاه سید جمال الدین تبریز دو قبر به نام های آخوند ملا محمد مدرس و شیخ عبدالغفار وجود داشته که سنگ قبر آن ها از جنس مرمر می باشند، همچنین کتیبه هایی نیز دارند. در محوطه این امامزاده گورستانی است که چندین قبر کهنه و یک قوچ سنگی داشته که سالم هستند.
سلام من در نزدیکی امام زاده ی سید جمال زندگی میکنم اما نمیدانم آنجا از کی وجود دارد اگر میدانید به من هم بگویید