مسجد سلیمانیه استانبول یکی از مهم ترین مراکز مذهبی استانبول می باشد که به دستور سلطان سلیمان ساخته شده است. این مسجد شهر زیبای استانبول در سومین تپه قرار گرفته و چشم اندازی از شاخ طلایی استانبول و تنگه بسفر استانبول دارد. گردشگران تور استانبول می توانند با مراجعه به این مسجد، از آرامگاه خانوادگی سلطان سلیمان نیز دیدن کنند.
تاریخچه مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه استانبول در سال های 1550 میلادی و 1557 میلادی ساخته شد که با توجه به معماری بی نظیرش، از زیبا ترین مساجد استانبول به شمار می رود. معمار این مسجد استانبول، سینان آقا نام داشت که معمار محبوب سلسله عثمانی مخصوصاً سلطان سلیمان بود که ساختمان های دیگری را نیز طراحی و ساخته است.
مسجد سلیمانیه قسطنطنیه تا قبل از ساخت مسجدی در تپه های چاملیجا استانبول، بزرگ ترین مسجد استانبول به شمار می رفت که بعد از ساخت مسجد چاملیجا، این لقب از مسجد سلطان سلیمان گرفته شد. در این مسجد ساختمان های مختلفی به طور رایگان برای رفاه مردم در نظر گرفته شده که رعیت نوازی سلطان سلیمان را نشان می دهد.
مسجد سلیمانیه استانبول و معماری خاص
مسجد سلیمانیه شهر استانبول دارای معماری با شکوهی می باشد که از چندین مناره و تراس، ساختمان های متعدد و ... تشکیل شده است. طراحی داخلی ساختمان که بسیار چشم نواز بوده و نمای خارجی مسجد هم، چشمان را محو خود می کند. این مسجد عثمانی دارای 4 مناره است.
مناره های مسجد سلیمانیه بسیار زیبا و بلند طراحی شده و منقش به آیه هایی از قرآن کریم می باشد. 10 بالکن زیبا همراه با چشم اندازی فوق العاده از تنگه بسفر استانبول و شاخ طلایی سبب شده تا بازدیدکنندگان از این مسجد، زبان به تحسین بگشایند. چهار پنجره بر روی دیواره های مسجد تعبیه شده تا به نوعی سیستم تهویه هوا را انجام دهد.
محراب مسجد دارای یک تو رفتگی می باشد که نشان دهنده قبله بوده و با کاشی های ظریف ازتانیک آراسته شده است. در نمای داخلی مسجد پنجره هایی از جنس مروارید منبت کاری شده، مقرنس های زیبا، شیشه های زرق و برق دار سلطنتی و ... وجود دارد که در عین سادگی، زیبایی خیره کننده ای را به آن داده است.
ساختمان های متعدد مسجد سلیمانیه
در مسجد سلیمانیه قسطنطنیه همانطور که ذکر شد ساختمان هایی طراحی شده تا قشر فقیر جامعه بتوانند از آن استفاده کنند. حمام یکی از این ساختمان ها بوده که برای نظافت مستمندان و درویش ها استفاده می شده است. آشپزخانه برای طبخ غذا، شفاخانه برای مریض ها و یک کاروانسرا برای اقامت درویش ها از دیگر ساختمان های این مسجد هستند.
از مزایا و ویژگی های مسجد سلیمانیه این است که ساختمان های آن به خوبی حفظ شده و در حال حاضر هم فعالیت می کنند. یکی از این ساختمان ها کتابخانه سلیمانیه است که اکنون برای عموم قابل استفاده می باشد. مدرسه سلیمانیه نیز از دیگر ساختمان های مسجد است که از زمان گذشته تا به حال، فعال بوده است.
مسجد سلیمانیه استانبول و آرامگاه هایی خاص
مسجد سلیمانیه استانبول درون خود آرامگاه های بسیار خاصی دارد که مربوط به خانواده سلطان سلیمان می شود. در این مسجد آرامگاه خود سلطان سلیمان وجود دارد که سنگ آن با عاج فیل تزئین شده است. همسر او خرم سلطان یا (رکسانا) نیز در کنار آرامگاه سلطان سلیمان دفن گردیده و مهری ماه سلطان (تنها دختر سلطان سلیمان) هم، همجوار پدر و مادر خود آرمیده است.
شاهزاده سلیمان دوم و شاهزاده محمت یا احمد که از پسران سلطان سلیمان هستند نیز، در این مسجد آرام گرفته اند. مقبره معمار سینان هم در خروجی مسجد و کنار مدرسه قرار دارد که بازدید از آن بنا به دلایلی ممکن نیست. در ادامه با آدرس دقیق این مکان مذهبی استانبول آشنا خواهید شد.
موقعیت مکانی مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه قسطنطنیه در منطقه فاتیح استانبول، میدان سلطان احمد قرار گرفته که بسیاری از مکان های تاریخی شهر استانبول نظیر مسجد آبی استانبول، مسجد ایا صوفیه استانبول، کاخ توپکاپی استانبول و دیگر مکان های دیدنی در همین منطقه قرار گرفته اند. بازدید از مسجد رایگان بوده و گردشگران تور استانبول نیازی به پرداخت هزینه ندارند.
به دلیل موقعیت مکانی خوب این مکان مذهبی استانبول هتل های بسیاری برای اقامت وجود دارد که گردشگران می توانند با انتخاب یکی از این هتل های استانبول دسترسی راحتی به این مکان داشته باشند. یکی از این هتل ها، هتل موون پیک گلدن هورن استانبول نام دارد که در نزدیکی مسجد قرار گرفته است.