اگر به تکنولوژی و فناوری علاقهمند باشید، احتمالاً تا به امروز نام موزه علم و فناوری تهران به گوشتان خورده است. این موزه زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت میکند و جزء یکی از مکانهای دیدنی و توریستی شهر تهران به حساب میآید که طرفداران خاص خودش را دارد.
هدف اصلی این موزه معرفی انواع دستاوردهای علمی ایران در پیش از اسلام و پس از اسلام است. در نتیجه میتوانید با تاریخ فناوری در چندین سال گذشته ایران تا به امروز آشنا شوید و دید بازتری نسبت به این موضوع داشته باشید. در ادامه این مطلب از مجله گردشگری پرشین هتل تاریخچه و بخشهای موزه علم و فناوری تهران را بررسی میکنیم.
تاریخچه موزه علم و فناوری تهران
در واقع موزه علم و فناوری تهران در سال ۱۳۵۶ رونمایی شد، اما در بهمن سال ۱۳۸۹ اولین گالری و کتابخانه ملی آن شروع به فعالیت کرد. در سال ۹۱ با راهاندازی مجدد و گسترده این موزه سعی شد تا دستاوردهای دانشمندان مسلمان و ایرانی به ساختمان موزه منتقل شود و در نمایش عموم قرار بگیرد.
در حال حاضر هفت گالری در این موزه وجود دارد. موزه علم و فناوری تهران در خرداد سال ۱۳۹۷ برای ششمین سال متوالی سه جایزه شاخص خلاقیت و نوآوری، توسعه مدیریت و آموزش را دریافت کرد و توانست عنوان موزه برتر کشور را کسب کند.
مسیرهای دسترسی به موزه علم و فناوری تهران
موزه علم و فناوری تهران در خیابان سی تیر و در نزدیکی موزه ملی ایران واقع شده است. برای دسترسی به این موزه میتوانید از وسایل نقلیه عمومی و هم از خودروی شخصیتان استفاده کنید. برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی چند گزینه را پیش رو دارید:
استفاده از اتوبوسهای راه آهن-هفت تیر برای رسیدن بهایستگاه سی تیر و پیاده روی تا درب موزه، استفاده از خط ۲ مترو تهران برای رسیدن بهایستگاه حسن آباد و پیاده روی تا درب موزه و همچنین استفاده از خط یک مترو خط ۲ برای رسیدن بهایستگاه امام خمینی و پیادهروی تا موزه.
گالری های موزه علوم و فناوری ایران
همانطور که گفتیم موزه علم و فناوری تهران ۷ گالری دارد؛ در ادامه هر یک از این گالریها را مورد بررسی قرار میدهیم.
گالری مرکز علم
در گالری مرکز علم این موزه وسایل و طرحهایی بر پایه علم فیزیک وجود دارد که مراجعین میتوانند به صورت مستقیم با آنها تعامل داشته باشند. شما در این موزه میتوانید انواع تئوریهای فیزیک را به صورت عملی و آزمایشی مشاهده کنید. در نتیجه اگر به علم فیزیک و ریاضی علاقهمند هستید، قطعاً این گالری برایتان جذاب خواهد بود و میتوانید پاسخگوی نیازهایتان باشد.
گالری هسته ای
گالری همانطور که از نامش پیداست در ارتباط با دستاوردهای مربوط به انرژی هستهای در ایران و دیگر کشورهای جهان است. در واقع موزه علم و فناوری تهران با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران این گالری را با محوریت انرژی هستهای رونمایی کرده که به ۸ بخش تقسیمبندی میشود. در این بخش میتوانید مواردی از قبیل مدلهای اتمی، تاریخچه اتم، قوانین هم ارزی جرم و انرژی انیشتین، ماکتهای نیروگاه هستهای، تصاویری از معادن اورانیوم و مواردی از این قبیل را مشاهده کنید و با آنها آشنا شوید.
گالری ابزار نجومی
این گالری مخصوص تئوریها، دستگاهها و مدلهای نجومی است که بر پایه رسالهای از مؤیدالدین عرضی ساخته و طراحی شدهاند. در واقع تلاش شده تا با بازسازی طرحها و مدلهای مربوط به این منجم بزرگ که در رصدخانه مراغه فعالیت داشت، تمام موارد مربوط به نجوم به مراجعین نمایش داده شوند. گالری ابزارهای نجومی موزه علم و فناوری تهران در سال ۹۶ فعالیت خود را آغاز کرد.
گالری نور
موزه علم و فناوری ایران به دلیل اینکه سازمان جهانی یونسکو در سال ۲۰۱۵ سال جهانی نور و فناوریهای نوری را به نام ابن هیثم دانشمند بزرگ اسلامی نامگذاری کرد، گالری نور را به افتخار این دانشمند بزرگ افتتاح کرد که با محوریت تشریح ماهیت نور، ابزارهای اندازهگیری و… فعالیت میکند.
در این موزه میتوانید سیر تاریخی شناخت ماهیت نور را از دید دانشمندان غربی و ایرانی به طور کامل درک کنید و همچنین با فناوریها و دستگاههای موجود در این زمینه هم آشنا شوید. در گالری نور موزه علم و فناوری تهران وسایل تاریخی مهمی از قبیل آینههای بینهایت، هولوگرام، اشکال لیساژور، دیسک بنهام، میز قطعات اپتیکی، قرص نیوتن و چند دوربین قدیمی وجود دارند که میتوانید آنها را از نزدیک تماشا کنید.
گالری فناوری بومی
این گالری هم برای شناخت بیشتر روشهای بهرهگیری مردم ایران در قدیم از انرژیهای طبیعی افتتاح شده که داخل آن ماکتهایی از وسایلی مثل آسیاب، بادگیر و یخچالهای طبیعی وجود دارد. در کنار این ماکتها، تصاویر برخی دستاوردهای علمی دانشمندان ایرانی و اسلامی هم در این گالری وجود دارد.
گالری ابزار جراحی کهن
گالری ابزار جراحی کهن دقیقاً برای بازسازی و نمایش ابزارهای جراحی که مربوط به قرن چهارم بودند رونمایی شده و داخل آن میتوانید طرحهای مختلفی برگرفته از کتابهای معروف خلف بن عباس زهراوی را مشاهده کنید.
گالری از مورس تا موبایل
در آخر هم باید به گالری از مورس تا موبایل اشاره کنیم که گالری بروزتر این موزه به حساب میآید. داخل این گالری سیر تحولات ارتباطی در زندگی بشر به صورت کامل معرفی شده است و دور تا دور دیوارهای این گالری میتوانید طرحهای مختلفی از وسایلی مثل تلگراف، تلفنهای قدیمی، رایانههای شخص، گوشیهای هوشمند، گرامافون و… را مشاهده کنید. همچنین تعداد زیادی از این وسایل هم به صورت فیزیکی داخل گالری مورس تا موبایل وجود دارند.
زمان بازدید از موزه علم و فناوری تهران
در نیمه اول سال شما در روزهای عادی هفته از شنبه تا چهارشنبه میتوانید ساعت ۸: ۳۰ تا ۱۶ بعد از ظهر و همچنین در روزهای تعطیل یعنی پنجشنبه و جمعه از ساعت ۱۶ تا ۲۳ از این موزه بازدید کنید. همچنین باید بدانید که در روزهای تعطیل نیمه دوم سال، فعالیت این موزه از ساعت ۹: ۳۰ تا ۱۷ است.
موزه علم و فناوری تهران، اصیل و پرمحتوا
در حال حاضر شما میتوانید برای کسب آگاهی و اطلاعات بیشتر در زمینهها و شاخههای علمی مختلف از قبیل فیزیک و ریاضیات، به این موزه مراجعه کرده و از طرحها و مدلها و همچنین وسایل قدیمی مرتبط موجود در گالریهای آن نهایت استفاده را ببرید و از آنها اطلاعات غنی و مفیدی را کسب کنید. به طور کلی این موزه برای علاقمندان به حوزههای علمی و فناوری مختلف و همچنین افراد عادی، گزینه بسیار مناسبی به حساب میآید که یک بار مراجعه به آن، خالی از لطف نیست.
برای رزرو انواع هتلها و تورهای تفریح مسافرتی در تمام شهرها و استانهای ایران هم میتوانید از خدمات سایت پرشین هتل استفاده کنید. ما مفتخریم به عنوان یکی از مجموعههای پیشرو و با سابقه در زمینه ارائه خدمات رزرو هتل تهران و تورهای مسافرتی در ایران، خدمات خودمان را در سطح کیفی بالایی به مراجعان ارائه دهیم و به همین واسطه شما میتوانید در سریعترین زمان با پرداخت هزینه مناسب، از این امکانات و خدمات بهرهمند شوید.