روستای آهار تهران را می شناسید؟ این روستا یکی از مکان های تفریحی و گردشگری تهران است که در بخش رودبار قصران شمیرانات واقع شده است. این روستای زیبا و کوهستانی مکانی فوق العاده جذاب برای عاشقان کوهنوردی است. توصیه ما به ساکنین شهر تهران یا گردشگرانی که قصد مراجعه به پایتخت را دارند این است که برای کسب آرامشی بی نظیر، حتما از روستای آهار تهران بازدید کنند.
روستای آهار تهران دارای طبیعتی بکر و زیبا همراه با باغ های پر ثمر است. سپری کردن یک روز در دل طبیعت همراه صدای پرندگان چقدر می تواند روحیه شما را تقویت کند؟ پس جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره روستای آهار تهران این مطلب از مجله گردشگری پرشین هتل را از دست ندهید.
موقعیت جغرافیایی روستای آهار تهران
روستای آهار تهران 2140 متر از سطح دریا فاصله دارد و با محله سرسبز تجریش در یک راستا قرار دارد. این روستا 23 کیلومتر از شمال غربی گلندوک لواسان فاصله دارد که 2 تنگه زیبا به نام های ده تنگه و قله های توچال را بهم متصل می کند. این روستای دیدنی هم مرز با شهرستانک است.
بهترین مکان های تفریحی و گردشگری تهران
روستای آهار تهران در منطقه لواسان واقع شده که یکی از سبز ترین و بکر ترین روستاهای آن منطقه به شمار می رود. پایتخت نشین ها جهت دوری از روزمره گی ها و شلوغی های بیش از حد شهر، به سمت این روستا فرار می کنند تا در پناه این طبیعت زیبا آرام بگیرند. موقعیت جغرافیایی این روستا در دامنه کوه البرز و همسایگی منطقه تفریحی فشم است.
نوع پوشش گیاهی روستای آهار تهران
به جرات می توان روستای آهار تهران را بزرگ ترین روستای منطقه فشم تهران دانست. همجواری در قله های البرز باعث شده تا این روستا به بهشتی برای کوهنوردان بدل شود. کوهستان های متعدد و پوشش گیاهی سبز و رودخانه های خروشان همچون رودخانه شکرآب و رودخانه پیش کنک هم از کوه های اطراف روستا سرچشمه می گیرند و سپس به رود جاجرود می ریزد. پوشش گیاهی این روستا به قدری بالا است که باغ های سرسبز و آباد آن موجب رونق کشاورزی و باغداری شده است.
رودخانه های روستای آهار تهران
آب مورد نیاز مردم جهت زندگی و آبیاری باغات روستا از رودخانه های شکرآب و پیش کنک تامین می شود. رودخانه شکرآب حدود 15 کیلومتر طول دارد که مشهور ترین رودخانه در روستاست. رودشکرآب از کوه صندوق چال سرچشمه می گیرد و در طی مسیر خود دره های زیادی همچون تارچشمه را آبیاری می کند.
یکی دیگر از رودخانه های روستای آهار رود پیش کنک است که از دامنه کوه سی چال، سرچشمه می گیرد. روستای پیش کنک نیز در پایین دست روستای آهار به رود شکرآب می ریزد و سپس به رود جاجرود ختم می شوند. جریان داشتن رودخانه های خروشان، باغ های سبز و طبیعت بکر دست به دست هم داده اند تا این روستا را به یکی از بهترین ییلاقات شهر تهران تبدیل کنند.
نام روستای آهار در گذشته
در زمان های گذشته روستای آهار، « اوهار » نام داشته که با گذشت زمان و تغییر گویش مردم به اوهر تبدیل شد. مردمان قدیمی این روستا مسیر ورودی روستا از سمت روستای دیگری به نام ایگل را « گل اوهر » می نامند. در گویش محلی به آب او می گویند ( نوشتن آب = تلفظ او) و آسیاب هم « هر » نام دارد که به دلیل فراوانی آب و محصولات زراعی چنین نامی بر روی روستا گذاشته شده است.
جاهای دیدنی روستا
با اینکه خود روستای آهار یک جاذبه دیدنی محسوب می شود اما دارای جاهای دیدنی دیگری هم هست که خواهید خواند. آبشار شکرآب جاذبه ای دیگر در روستاست که می تواند سفر یک روزه به این روستا را کامل کند. چشمه برفی شکرآب و باغ های پر میوه ازدیگر ویژگی های این روستای سر سبز و دیدنی هستند.
پارک آبشار تهران، جاذبه ای خنک و زیبا
آبشار قلعه دختر نیز می تواند گزینه دیگری برای تفریح باشد که از دامنه های کوه قلعه دختر سرچشمه می گیرد. نام این آبشار چهل پله است که از نظر زیبایی، یکی از بهترین آبشارهای ایران به شمار می رود. محله های پایین ده، بالا ده، میان ده، سیفان و نظران از جمله محله های روستا هستند.
از مهم ترین آبادی های روستا می توان به ده تنگه، لونک و شکرآب اشاره کرد. همین آبادی ها و گسترده بودن روستا باعث به وجود آمدن 3 مسجد به نام سادات، جامع و بالا محله شده که در مراسم های مذهبی همچون تاسوعا و عاشورا، ایام شهادت حضرت علی علیه السلام و ... مامن حضر عاشقان اهل بیت است.
چگونه به روستای آهار تهران برویم؟
فاصله تهران تا روستای آهار حدود 30 دقیقه است. مسیر دسترسی به روستای آهار تهران چنین است که باید خود را به بزرگراه شهید بابایی برسانید. سپس از وردی جاده لشگرک خارج شده و وارد مسیر روستا شوید. مسیری که از ابتدای جاده تا خود روستا را باید بپیمایید حدود 33 کیلومتر است. بعد از گذراندن روستای حاجی آباد و اوشان به خروجی دره بهشت می رسید. همین جاده فرعی مسیر اصلی روستا است.
لیست کاملی از هیجان انگیزترین پارک های تهران
جهت دسترسی به جاذبه های روستا باید کفش و کلاه مناسب به تن کنید تا بتوانید مسیر پیاده روی را راحت طی کنید. وارد روستا که شدید با یک میدان برخورد خواهید کرد که سمت چپ به سمت آبشار شکرآب و سمت راست آن به ده تنگه می رسد. با این که مسیر پیاده روی هموار است اما باید حدود 3 ساعت پیاده روی کنید.
اگر اهل نبرد با کوه هستید و می خواهید آن را فتح کنید باید آمادگی جسمانی مطلوبی داشته باشید و حتما وسایل مورد نیاز را به همراه خود ببرید. بسیاری از کوهنوردان، مسیر شهرستانک به سمت روستای آهار را انتخاب می کنند چون حالت صخره ای بیشتری دارد. آن دسته از افرادی که برای کوهنوردی مسیر شهرستانک چالوس را انتخاب می کنند باید حدود 7 ساعت مسیر را بپیمایند که پس از گذراندن قله توچال و قله شکرآب به روستای آهار می رسند.
آدرس روستای آهار تهران کجاست؟
این روستا در شهرستان شمیرانات، محله رودبار قصران قرار گرفته است.
آب و هوای روستای آهار چگونه است؟
به دلیل کوهستانی بودن روستا، آب و هوایی همواره خنک بر جو روستا حاکم است. همین موضوع باعث شده تا این روستا یکی از روستاهای ییلاقی و گردشگری در تهران به شمار رود. وجود رودخانه هم دلیل مضاعفی شده تا سرسبزی روستا و باغات بیشتر به چشم آید. ارتفاع زیاد روستا از سطح دریا باعث شده تا زمستان هایی سرد و سخت داشته باشد.
هرچند در فصل زمستان هم مشاهده این روستای دیدنی، خالی از لطف نیست. لازم به ذکر است آب و هوای پاکیزه روستا باعث می شود تا شدت اشعه های آفتاب بیشتر به پوست برخورد کند که سبب آفتاب سوختگی می شود. از این رو توصیه می کنیم حتما کرم ضدآفتاب همراه خود داشته باشید.
روستای آهار در فصل بهار بسیار مطبوع و لطیف است که این موضوع در فصل تابستان رو به خنکی می رود. هوای سرد از اواخر شهریور آغاز می شود و بارندگی ها تا آخر فصل زمستان در این روستا ادامه دارد. طبق بررسی های انجام شده از طرف سازمان هواشناسی این روستا بیش از 600 میلی متر بارندگی در سال دارد.
بهترین وقت سفر به آهار چه زمانی است؟
دوستداران ییلاقات، بهترین وقت سفر به آهار فصل بهار و تابستان است که باغ ها مملو از آلبالو و گیلاس هستند. همچنین دیدن رودخانه ها و آب تنی در رودخانه نیز دلیل دیگری برای محبوبیت این روستا در فصل تابستان است. در فصل پاییز نیز میوه های پاییزی همچون پرتقال، نارنگی و ... به چشم می خورند که زیبایی منحصر به خود را دارند.
عکاسی در پاییز آهار می تواند بهترین خاطره ها را برای شما ثبت کند. همچنین اگر علاقه مند به دیدن شکوفه های درختان هستید، پس در اردیبهشت ماه به آهار بروید. به دلیل یخبندان؛ آبشار روستا قندیل می بندد که مورد توجه کوهنوردان در فصل زمستان است. توصیه اکید می کنیم برای کوهنوردی حتماً وسایل لازم به همراه داشته باشید و از راهنما کمک بگیرید.
آیا می توان در روستای آهار اقامت کرد؟
بله، در روستای آهار هیچ هتلی برای اقامت وجود ندارد ولی می توان برای اقامت در این روستای دیدنی، خانه های روستایی و اقامتگاه های بومگردی را انتخاب کرد. هرچند که یک امامزاده به نام طاهر و زاهد در همین روستا وجود دارد که با هماهنگی خادم امامزاده می توانید در آن اقامت کنید.
ویلاهای روستای آهار نیز برای اقامت خانوادگی مناسب هستند که قیمت هر یک از این اقامتگاه ها ممکن است تغییر کند. هرچند منطقه ییلاقی میگون نیز در مجاورت آهار قرار گرفته که برای رزرو ویلا، اقامتگاه بومگردی و هتل تهران مانند هتل میگون تهران نیز می توانند گزینه های دیگری برای اقامت باشند.
اگر علاقه مند به زدن کمپ و چادر هستید، پس حتما وسایل و ملزومات گرمایشی همراه خود داشته باشید. زیرانداز، پتو، پیک نیک جهت طبخ غذا، ظرف و ظروف و ... را حتما به همراه داشته باشید. ضمن اینکه حتما از وضعیت جوی و آب و هوای روستای آهار اطلاعات درست به دست آورید.
وسایل و نکات لازم جهت سفر به روستای آهار تهران
وسیله های لازم برای کوهنوردی : لباس راحت و کفش مناسب اولین وسیل لازم کوهنوردی است. همراه داشتن کوله پشتی، غذای سبک و آجیل می تواند نیاز غذایی شما در طول مسیر کوهنوردی را تامین کند. در اوایل بهار هوا سرد است که پیشنهاد می کنیم لباس های گرم با خود ببرید و در صورت بارندگی حتما از چکمه های مناسب استفاده نمایید.
از خود روستا خیلی فاصله نگیرید! : به دلیل رویت حیوانات وحشی در مراتع روستای آهار بهتر است چادر های مسافرتی خود را در نزدیکی روستا بزنید تا خطر حمله حیوانات وحشی گریبان شما را نگیرد. در غیر اینصورت ممکن است با زدن کمپ در مناطق بکر و دور از روستا، جان خود را به خطر بیاندازید.
وارد باغات میوه نشوید! : فراموش نکنید که باغات میوه شخصی هستند و با ورود غیر مجاز به این باغات، اهالی روستا را از خود دلخور و ناراحت نکنید.
از عکاسی غافل نشوید : لوکیشن عالی این روستا و سطح گسترده گیاهی و آبی موجب شده تا لوکیشنی عالی برای عکاسی و اشتراک گذاری آن ها در شبکه های اجتماعی همچون توئیتر، فیسبوک و اینستاگرام باشد.
در حفظ محیط زیست بکوشید : حضور گسترده گردشگران در این منطقه باعث شده تا تابلوهایی برای حفاظت از محیط زیست نصب گردد. پس بهتر است در زمان مراجعه به این روستا زباله های خود را در کیسه بگذارید و با خود ببرید یا در سطل زباله تعبیه شده بیاندازید.
نکته آخر درباره روستای آهار تهران
تا بدین جای مطلب با روستای آهار تهران آشنا شده اید، حال وقت آن است که بدانید طبیعت هدیه خداوند می باشد و حفاظت از آن میراثی برای آیندگان است. پس حتما در زمان مراجعه به این مکان دیدنی حتما نکاتی که ذکر شد را رعایت فرمایید. اگر هم تجربه و عکسی از این روستای زیبای تهران دارید، حتما از طریق شبکه های اجتماعی با ما به اشتراک بگذارید.
من ماشین ندارم و منزلم نزدیکه سه راه تهران پارس است.از سه راه سواری برای آهار وجود دارد؟ سپاسگزارم