بازار بزرگ تهران قدیمی ترین بازار تهران است که سابقه آن به زمان قاجاریان بر می گردد. همانطور که می دانید بازار بزرگ تهران قلپ تپنده اقتصاد و معیشت مردم تهران است که اکنون به یک جاذبه ی تاریخی نیز تبدیل شده است. با پرشین هتل همراه باشید تا علاوه بر هتل های تهران نزدیک به این بازار قدیمی، راسته ها و غرفه های آن را به شما معرفی کند.
بازار بزرگ تهران در زمان ناصر الدین شاه قاجار بسیار رونق گرفت و کتیبه ای بر سر در بازار قرار گرفت که به آن نام بازار بزرگ را دادند و مدخل های دیگر باز ار را نیز سر و سامان دادند. ساخت و سازهای بسیاری به دستور ناصر الدین شاه قاجار در این بازار انجام گرفت که به جرات می توان گفت این بازار خودش به تنهایی یک موزه محسوب می شود و جزئی از دانستنی مسافر تهران می شود.
خیابان سی تیر تهران و داستان هایی خاطره انگیز
رزرو هتل کارون تهران در نزدیکی بازار بزرگ با تخفیف ویژه
راسته هاي بازار بزرگ تهران چه نام دارند؟
بازار بزرگ تهران دارای راسته بازار های مختلفی است که طبق شواهد و قرائن کرجی دوز ها، راسته نعلچیها و ... قدیمی ترین بخش بازار تهران به شمار می روند که اکنون هم فعالیت دارند. از دیگر قسمت های قدیمی بازار می توان به بازار کفاش ها، آهنگرها، مسگرها و بازار چهل تن اشاره کرد. هتل کارون تهران و هتل هما تهران از جمله هتل های نزدیک به این بازار تهران هستند.
بازار بزرگ تهران ابنیه های تاریخی و با ارزش دیگری نظیر مسجد جامع و مسجد امام را درون خود جای داده است که حکایت های بسیاری از تاریخ تهران دارند. ایران به قدری زیبا است که جهانگردان بسیاری مانند شاردن و هربرت به این کشور سفر کرده و در سفرنامه های خود چنین نوشته اند. به عنوان مثال توماس هربرت در سفرنامه خود چنین می گوید که بازار گرند تهران سقف نداشته است.
تحقیق در مورد بازار بزرگ تهران و بازار بین الحرمین
تحقیق در مورد این بازار قدیمی نشان داده است بازار بین الحرمین ساخته دست آقا محمدخان قاجار است و سرای امیر و بازار کفاش ها در زمان ناصر الدین شاه قاجار ساخته شده است. البته با گذشت زمان و رونق گرفتن زندگی شهر نشینی نیمی از این بازار در طرح بهسازی از بین رفت و چه بسی دیگر قسمت های آن هم در طی سال های آینده از بین برود.
خیابان لاله زار تهران و خاطره هایی شیرین
اکنون تنها چند بخش قدیمی در این بازار قدیمی و کهن تهران وجود دارد که چهار سوق و سر در سبزه میدان از مهم ترین بخش ها هستند. چهارسوق یک سبک معماری بسیار قدیمی و زیبا دارد که تنها آثار به جامانده از بافت قدیم بازار است. این چهارسوق از 8 ضلع تشکیل شده که در داخل آن گچ کاری بسیار زیبایی شده است. البته یک گنبد کوتاه نیز در این چهار سوق دیده می شود.
بازار قدیمی تهران چند سال سن دارد؟ معماری آن چیست؟
بازار بزرگ تهران تقریبا 220 سال سن دارد که معماری آن مسلما به سبک قاجاری بوده که ساختمان سازی آن شامل طاق و گنبد می شود. در این گنبد ها روزنه های وجود داشت که وظیفه تامین کردن نور بازار را بر عهده داشتند. در حال حاضر با معماری جدید و مدرن این بازار رنگ و رویی برای این قسمت ها نمانده است. اگر به این بازار نوستالژی تهران نگاه کنید ماهیت کلی سنتی حفظ شده است اما اجزای داخلی و اصلی آن به صورت مدرن درآمده اند.
بازار بزرگ معماری جالبی دارد که در نوع خود تحسین برانگیز است. راهروهای تو در تو، طاق های ضربی زده شده، هواکش سنتی و ... از معماری این بازار قدیمی تهران است. اگر می خواهید بدانید بازار بزرگ تهران چقدر مساحت دارد باید بگوییم تقریبا 105 هکتار می باشد. مسجد، راسته بازارها، پاساژ ها، زیرگذر و ... از اجزای تشکیل دهنده این بازار 200 ساله هستند.
میدان انقلاب تهران را با یک کلیک بشناسید
کلاه فروشی در بازار بزرگ تهران یا تهیه مایحتاج روزانه؟
بازار قدیمی تهران در زمان های ابتدایی خود مایحتاج روزانه مردم را تامین می کرد و برخی از شغل ها هم برای سپری کردن گذران زندگی و کسب درآمد در غرفه های این بازار مشغول به کار می شدند. در این بازار تهران پوشاک، ارزاق روزانه، کیف و کفش، لوازم برقی، ظروف پخت و پز، ظروف مسی، ظرف های روحی و ... با کیفیت های مختلف پیدا می شود که هرکدام قیمتی دارند. البته کلاه فروشی در بازار بزرگ تهران هم رونق دارد.
ناگفته نماند این بازار تهران مختص این لوازم نبوده بلکه در این بازار اصناف مختلفی فعالیت داشتند و دارند که از جمله آن ها می توان به خیاطی، آرایشگری، مزون لباس عروس، خوار و بار فروشی و ... اشاره کرد. علاوه بر تمام این موارد، دست فروش هایی هم بوده اند که برای امرار معاش لیف، کیسه، جوراب و ... می فروختند. بازارچه زرگرها در کوچه مروی و بازار لوازم خانگی در قسمت حاجب الدوله قرار گرفته اند.
پاساژ تندیس تهران، قدیمی ترین لوکس بازار تجریش
آدرس بازار بزرگ تهران کجاست و چگونه به این بازار برویم؟
برای رسیدن به این منطقه تاریخی و تجاری باید به خیابان 15 خرداد مراجعه کنید که با سوار شدن بر خط 1 قطار شهری می توانید در ایستگاه 15 خرداد پیاده شوید و این اعجوبه تاریخی را از نزدیک ملاحظه کنید. البته در این بازار رستورانی به نام مسلم وجود دارد که غذاهایی فوق العاده خوشمزه دارد و برای سفارش آن ها باید در صف منتظر بمانید.