کمتر کسی است که نام تخت جمشید را به عنوان میراث فرهنگی کشور عزیزمان نشنیده باشد. این منطقه آثاری به جا مانده از اجدادمان که در 2500 سال پیش زندگی می‌کردند را در خود جای داده و هر کسی با ورود به آن و تماشای این بقایای به جا مانده حیرت‌زده می‌شود. گردشگران زیادی از سرتاسر دنیا با ذوق و شوق به این منطقه می‌آیند تا بتوانند برای ساعاتی هم که شده از دنیای مدرن و زندگی واقعی دور شوند و خود را در دل تاریخ غرق کنند. در این مطلب می‌خواهیم معرفی کاملی را از این منطقه ارزشمند داشته باشیم و شما را بیشتر با این مکان آشنا کنیم. شاید مقصد بعدی شما برای سفر تخت جمشید باشد.

آشنایی با تخت جمشید

تخت جمشید را به عنوان نمد تمدن پارسی ایران زمین می‌شناسند. این مجموعه در حال حاضر پذیرای گردشگران خارجی و ایرانی زیادی است و در تمام روزهای سال شاهد بازدیدکنندگان در کنار آن هستیم. در مجموعه تخت جمشید، کاخ‌ها، عمارات و مجسمه‌های بسیار زیادی قرار گرفته که بازدید از آنها بسیار جذاب و دلچسب است. نحوه ساخت و طراحی این مجموعه‌ها باعث شگفتی طراحان و مهندسان شده و کاملا نشان دهنده تجربه افرادی است که در آن زمان زندگی می‌کردند. این مجموعه با استفاده از سنگ‌های بزرگ و مقاوم ساخته شده که به زیبایی تراشیده و صیقل داده شده‌اند.

ساخت تخت جمشید چقدر طول کشید؟

زمان ساخت تخت جمشید به سال 518 پیش از میلاد برمی‌گردد. داریوش اول، سومین پادشاه هخامنشی دستور ساخت آن را داد و تقریبا تکمیل کردن آن تا اواخر حکومت هخامنشیان ادامه داشت. حتی بخش‌هایی از تخت جمشید هم در زمان داریوش اول، خشایار اول اردشیر اول ساخته شد.

تخت جمشید چند سال قدمت دارد؟

قدمت تخت جمشید بیشتر از 2500 سال است. حتی در بخش‌هایی از این مجموعه آثار تاریخی به جا مانده از زمان ایلامیان و حکومت اولیه در ایران باستان هم دیده می‌شود. با ورود به این مجموعه شاهد نشانه‌هایی از قدیمی‌ترین تمدن‌های تاریخی خواهید بود که جذابیت آن را چند برابر کرده است.

تخت جمشید همان پاسارگاد است؟

مجموعه پاسارگاد هم یکی از مکان‌های دیدنی در شیراز است که پیشنهاد می‌شود هنگام مراجعه به تخت جمشید از آن هم دیدن کنید. اگرچه این مجموعه هم مربوط به دوران هخامنشیان است، اما با آن فرق می‌کند. در مجموعه پاسارگاد بناهای تاریخی زیادی مانند آرامگاه کورش کبیر، برج سنگی، تل تخت، کاروانسرای مظفری، کاخ بار عام، مجموعه باغ ایرانی و... قرار گرفته و برای ساعاتی شما را مشغول خواهد کرد.

تخت جمشید چگونه کشف شد؟

در سال 1923 تا 1925 فردی به نام ارنست امیل هرتسفلد که خودش باستان‌شناس و ایران‌شناس آلمانی بود سعی کرد بخش‌هایی از این مجموعه بزرگ را برای اولین بار کشف کند. اولین باری که هرتسفلد پا به این منطقه گذاشت، نوامبر 1905 بود و پس از آن در سال 1923 برای سفر تحقیقاتی خود به مدت 1.5 ماه در این مکان زندگی کرد.

در مدتی که هرتسلفد در تخت جمشید حضور داشت مقدار زیادی مستندات مختلف را تهیه کرد و در نهایت توانست اجازه رضاشاه را برای کار در این مجموعه بگیرد. او در نهایت حفاری و مرمت این منطقه را انجام داد و اکتشافات خود را از زیبایی‌های ساخت و همچنین پیدا کردن لوحه‌ها و کتیبه‌های مختلف را به ثبت رساند. البته او در سال 1934 مجبور به ترک این منطقه شد و پس از آن افراد دیگری برای کشف باقیمانده تخت جمشید مشغول به کار شدند و در هر بازه زمانی بخشی از این مجموعه کشف شد. به عنوان مثال منشور کوروش در سال 1879 توسط کارشناسان بریتانیایی پیدا شد.

نام تخت جمشید از کجا آمده است؟

تخت جمشید از همان ابتدا با این نام شناخته نمی‌شد. نام دیگر تخت جمشید قبلا پارسه بوده که به معنی شهر پارسیان بود. حتی برخی از یونانی‌ها به آن پرسپولیس هم می‌گفتند که به معنی شهر پارسی بود. اما به مرور نام‌های متفاوت دیگری هم برای آن انتخاب شد. مثلا در دوره ساسانی به خاطر وجود ستون‌های بلند صد ستون را برای آن انتخاب کرده بودند. در این بین اسامی مانند چهل منار یا تخت حضرت سلیمان هم برای این مجموعه انتخاب شد. در دوره اسلامی آن را هزار ستون و چهل منار نامیدند و پس از حمله اسکندر و اعراب نیز نام آن تغییر کرد و تخت جمشید گذاشته شد. این اسم به دلیل وجود خطوط میخی بود که روی آن حک شده بود و افرادی که در آن زمان زندگی می‌کردند بر این باور بودند که سازه مربوط به جمشید است. البته بعدها باستان شناسان با مطالعه این خطوط متوجه شدند که نام موجود روی سنگ‌ها پارسه بوده؛ اما در هر صورت با همان نام تخت جمشید در ذهن‌ها باقی ماند و در یونسکو نیز به ثبت رسید.

معماری زیبا و متفاوت تخت جمشید

تخت جمشید یک مجموعه جذاب و دیدنی است که از 4 قسمت مختلف که شامل کاخ‌های رسمی و تشریفاتی، سراهای نشیمن و کاخ‌های کوچک اختصاصی، خزانه شاهی و دژ حفاظتی هستند تشکیل شده است. در قسمت جنوبی و شمالی این سکو دره وجود داشته و در قسمت غرب، جنوب غربی و شمال غربی نیز شهر پارسه قرار گرفته است.

جنس خانه‌های تخت جمشید از خشت بوده و به همین دلیل است که دوام زیادی را در برابر شعله‌های آتش نداشته و همگی تبدیل به خاکستر شده‌‌اند. اما برای قسمت‌های مهم و اصلی بنا افراد زیادی از ملل مختلف حاضر شدند تا در نهایت بتوانند بنای ایده‌آلی را برپا کنند. این افراد از بین آشوریان، مصریان، بابلیان، لودیان، ایونیان، هندوان، سکاها و ... بودند. یکی از ویژگی‌های مهم در معماری بنا استفاده از نسبت طلایی است که مربوط به ارتفاع سردردها نسبت به عرض‌شان و ارتفاع ستون‌ها نسبت به فاصله‌شان در نظر گرفته شده است. همچنین در محل اتصال ستون‌های به یکدیگر از سرب استفاده شده که استحکامش را بالاتر برده است.

در نهایت نیز نقش و نگارهای موجود در قسمت‌های مختلف این مجموعه باعث جلب توجه افراد مختلف شده و زیبایی این بنا را تکمیل کرده است.

معرفی بخش‌های مختلف تخت جمشید قبل از ویرانی و باقیمانده‌های آن برای بازدید

معماری تخت جمشید قبل از آنکه به آتش کشیده شود، بسیار جذاب و متفاوت بوده است. افراد زیادی در طی 100 سال ساخت این مجموعه روی کار آمدند و هر کدام گوشه‌ای از این بنا را به دست گرفتند تا بتوانند یک بنای فراموش نشدنی را بسازند. در ساخت این مجموعه معماران، هنرمندان، استادکاران، کارگران و زنان و مردان بیشماری شرکت داشتند تا توانستند قسمت‌های مختلفش را بسازند. قبل از تخریب در این مکان، کاخ، عمارت‌های کوچک و بزرگ و ... وجود داشت که هر کدام برای فعالیتی خاص ساخته شده بودند. همچنین برای هر فصل یک اقامتگاه مخصوص پادشاهی در نظر گرفته شده بود. در ادامه با بخش‌های مختلف این مجموعه که هنوز هم بقایایی از آن برای بازدید پابرجاست آشنا خواهیم شد:

کاخ دروازه کشورها

این کاخ مربعی شکل 4 ستون مختلف داشته و در سه طرف آن درگاه‌های بزرگ سنگی قرار گرفته است. این درگاه‌ها با استفاده از مجسمه‌های سنگی بزرگ تزئین شده‌اند. درگاهی که در قسمت جنوبی کاخ دیده می‌شود ساده و سه درگاه دیگر با مجسمه‌های گاو و صورت مردی با ریش و موهای بلند و تاج بر سر تزئین شده‌اند.

کاخ آپادانا

کاخ آپادانا یکی از مهم‌ترین کاخ‌های تخت جمشید بوده و با فرمان مستقیم خود داریوش بزرگ ساخته شده است. این کاخ در آن زمان برای برگزاری مراسم مهم مانند جشن نوروز و پذیرش نمایندگان کشورهای دیگر استفاده می‌شد. افراد مختلف برای ملاقات با پادشاه ابتدا از کاخ ملل عبور می‌کردند و سپس وارد آپادانا که 5 متر بالاتر بود، می‌شدند.

کاخ آپادانا ۷۲ ستون با ارتفاع ۲۰ متری داشته که در حال حاضر فقط 14 عدد از آنها باقی مانده است. سرستون‌های این مجموعه شبیه به شیر غران افسانه‌ای و گاو دو سر طراحی بوده و سقف اصلی تالار ابعاد ۶۰ در ۶۰ متری دارد که روی ۳۶ ستون قرار گرفته است.

کاخ صد ستون

شروع ساخت این کاخ 4700 مترمربعی به دستور خشایار شاه بود و در زمان اردشیر اول به پایان رسید. تالار مرکزی آن صد ستون با ۱۰ ردیف ۱۰ تایی داشت که ارتفاعشان 14 متر بود. البته به دلیل چوبی بودن تمام این بخش‌ها در آتش سوختند و تنها دو سر ستون که شبیه به شکل گاو هستند باقی مانده بود که به شیکاگو منتقل شد.

از آنجایی که نقش‌ صد سرباز روی درگاه شمالی این کاخ دیده می‌شد، به نظر می‌رسد محل دیدار سربازان و سلحشوران با پادشاه بوده است. البته ناگفته نماند که برخی معتقدند که به دلیل وسعت زیاد صد ستون، به‌ عنوان خزانه هم مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

کاخ تچر

این کاخ خانه زمستانی بود که روی سکویی که از آپادانا بزرگتر بود و به دستور داریوش کبیر ساخته شد. این کاخ شامل یک اتاق 12 متری بوده که با 12 ستون چوبی آن را بنا کرده بودند و البته در حال حاضر چیزی از آنها باقی نمانده است. با ورود به تچر می‌توانید کتیبه‌های ارزشمندی از داریوش بزرگ، خشایار شاه و اردشیر دوم، سنگ‌ نوشته‌های پهلوی از دوران پس از هخامنشیان و... را ببینید.

حرمسرا

در بازدید از تخت جمشید حرمسرا را از دست ندهید. این مکان به شکل L و دو شاخه مستطیلی شکل ساخته شده که یک از آنها در غرب و دیگر در شرق است. این کاخ شامل تالار چهارستونی و یک یا دو اتاق جانبی بوده که دیوارهای ضخیمی داشته و افراد غریبه اجازه ورود به آن را نداشتند.

دروازه نیمه تمام

زمانی که وارد تخت جمشید می‌شوید، تعداد زیادی ساختمان کوچک را خواهید دید که گروهی از آنها به شکل نیمه‌تمام رها شده‌اند. طرح کلی این قسمت شبیه به دروازه بوده و به همین دلیل با نام دروازه ملل شناخته می‌شود. تالار چهارستونی با دو درگاه شمالی و جنوبی و دو اتاق جانبی نیمه‌تمام و همچنین اشیا باستانی دیگری هم در این منطقه وجود دارد.

تالار شورا

این کاخ در بخش مرکزی تخت جمشید قرار گرفته و دارای سه درگاه است. به همین دلیل در گذشته به آن کاخ سه درگاهی هم می‌گفتند. از آنجایی که در این مجموعه نقش‌های برجسته به خصوصی وجود دارد، احتمالا برای ملاقات پادشاه با بزرگان کشور و جلسات مشورت استفاده می‌شده و اندازه آن هم در مقایسه با بقیه کاخ‌های تخت جمشید، نسبتا کوچک‌تر است.

کاخ ه

از کاخ ه بقایای بسیار کمی باقی مانده؛ اما همین قسمت‌های کوچک نیز نشان دهنده تغییر و تحولات اساسی در معماری را نشان می‌دهد. با ورود به این بخش شاهد سنگ‌های تراشیده بسیار زیبایی خواهید بود که با سایر قسمت‌های کاخ تفاوت داشته و به زیبایی در معرض دید شما قرار گرفته‌اند.

کاخ هدیش

یکی دیگر از مهمترین کاخ‌های تخت جمشید است که مساحت 2550 متر مربعی دارد. در اتاق مرکزی این کاخ 36 ستون و دو درگاه بزرگ قرار گرفته و به نظر می‌رسد اولین جایی بوده که در معرض آتش‌سوزی قرار گرفته است.

چاه سنگی

در بخشی از تخت جمشید یک چاق با عمق 26 متر دیده می‌شود. این چاه جنس سنگی داشته و در زمان گذشته برای ذخیره آب آشامیدنی از آن استفاده می‌شد. البته کاربرد دیگر آن هم جلوگیری از سرریز شدن آب روی کاخ‌های موجود در مجموعه بوده است.

کاخ ملکه

ملکه نام کاخی است که اولین بار توسط خشایارشاه ساخته شد. این کاخ در کنار کاخ هدیش و در نزدیکی خزانه قرار گرفته و در ابتدا، برای اسکان باستان‌شناسان بازسازی شده بود و افراد زیادی در آن اقامت داشتند. البته امروز به عنوان موزه و دفتر اداری تخت جمشید استفاده می‌شود.

آرامگاه‌های شاهی

در دامنه کوه رحمت دو آرامگاه هم قرار گرفته که مربوط به اردشیر دوم و اردشیر سوم است. در داخل این ساختمان بخش‌هایی شبیه به اتاق دو ستونی، ایوان دو ستونی، صندوق خانه و تالار چهار ستونی قرار گرفته و نمای آن هم شبیه به صلیب است. البته کار آرامگاه تمام نشده و احتمالا بعد از جنگ رها شده است.

قسمت بیرونی تخت جمشید

در بخش بیرونی تخت جمشید مکانی برای استراحت و تفریح در نظر گرفته شده که می‌توانید آنها را برای استراحت انتخاب کنید. از جمله امکاناتی که در این مکان وجود دارد می‌توانیم به پارکینگ، سرویس بهداشتی، بوفه، فروشگاه‌های مربوط به فروش بستنی و فالوده و غرفه‌های صنایع دستی اشاره کنیم.

ستون های تخت جمشید چگونه ساخته شدند؟

ستون های تخت جمشید چگونه ساخته شد؟ صحبت‌های زیادی در مورد چگونگی ساخت ستون‌های تخت جمشید وجود دارد و نظریه‌های مختلفی در مورد آن گفته شده که در کتاب‌های مختلف با آن روبه‌رو هستیم. دو مورد از این نظریه‌ها را در اینجا می‌توانید ببینید:

• در کتابی به اسم پارسیان نظریه جالب در مورد نحوه ایجاد ستون‌های تخت جمشید گفته شده است. بر اساس این اطلاعات قسمت‌های پایینی ستون‌های چند تنی که جنس سنگی داشتند با استفاده از سطوح شیب‌دار تهیه شدند. بر اساس آنچه که در این کتاب گفته شده، افرادی وجود داشتند که با ابزارهای خاص مانند طناب، اهرم و... قطعات مختلف را از روی سطوح شیب‌دار به بالا کشیده و آن را روی پایه ستون‌ها قرار می‌دادند.

• در کتاب دیگری نظریه متفاوتی عنوان شده است. در این نظریه سطح شیب‌دار منتفی است و احتمال داده می‌شود که از یک وسیله شبیه به جرثقیل برای جابه‌جایی استفاده شده است.

• نظریه دیگری هم وجود دارد و آن هم استفاده از داربست‌های محکم و سپس قرار دادن قرقره‌های مرکب روی آنهاست. این ابزارها در خاک بر‌داری باستانی نیز پیدا شده و بعید به نظر نمی‌رسد که در ساخت تخت جمشید هم از آن استفاده شده باشد.

موضوع بعدی در مورد برش سنگ‌هاست. این متریال اولیه برای ساخت از معادن محلی استخراج و سپس با روش‌های مختلف برش داده می‌شد. پس از نصب نیز افراد هنرمند دوران هخامنشی، جزئیات مورد نظرشان را رو آن حک می‌کردند.

چه کسانی تخت جمشید را به آتش کشیدند؟

اگرچه نظریه‌های گوناگونی در مورد نحوه آتش گرفتن تخت جمشید گفته شده؛ اما همه بر این باورند که اسکندر مقدونی باعث و بانی آن بوده است. براساس حفاری‌های باستان‌شناسی صورت گرفته لایه ضخیمی از خاکستر دیده شده که حاصل از چوب سرو بودند که برای پوشش سقف استفاده می‌شد. این چوب‌ها سوخته و در نهایت فروریخته‌اند و باعث گسترش آتش شده‌اند. البته این آتش‌سوزی تنها دلیل تخریب مجموعه نبوده و هجوم تازیان هم در فنا و نابودی این مجموعه بی‌اثر نبوده است. به عنوان مثال شاه عباس صفوی و امام قلی خان دستور برداشتن سنگ‌های تخت جمشید برای نمای کاخ خود را داده بودند. همچنین اروپاییان نیز سهم زیادی را در تخریب این بنا داشته‌اند.

نظریه‌های مختلف در مورد علت به آتش کشیدن تخت جمشید توسط اسکندر

در اینجا به نظریات مختلفی که در مورد علت و روند این حادثه عنوان شده خواهیم پرداخت:

• بر اساس اولین نظریه که توسط مورخینی چون پلو تارک، آریان و کنث کورت هم تایید شده، اسکندر مجلسی را برای پیروزی خود برگزار کرده بوده است. تائیس که یکی از زنان حاضر در مجلس بوده، از اسکندر می‌خواهد که برای انتقام آتش زدن آتن که خشایارشاه باعث و بانی آن بوده، تخت جمشید را به آتش بکشد. بنابراین اسکندر و همراهانش در عالم مستی مشعل‌هایی را در قصر انداخته و باعث آتش‌سوزی شدند.

• یکی دیگر از مورخان به نام آندره گدار، اظهار کرده که نظریه قبلی درست است؛ اما قبل از آتش زدن تخت جمشید تمام غنائم جنگی از آنجا خارج شده بودند و این کار در عالم مستی نبوده است.

• فرد دیگری به نام رمن گیرشمن، نظریه دیگری را عنوان کرده است. این فرد بیان داشته که اسکندر چهار ماه در تخت جمشید زندگی کرده و آتش‌سوزی این مکان کاملا اتفاقی بوده است.

عکس تخت جمشید سالم در گذشته و باقیمانده‌های آن پس از آتش‌سوزی

تصاویر تخت جمشید در اینترنت بسیار زیاد است. برخی از آنها سالم بوده و نشان دهنده ساختمان کامل این مجموعه قبل از حمله اسکندر بوده و گروهی نیز برای زمان بعد از آن است. ما هم سعی کردیم بخشی از تصاویری که از این بنا به ثبت رسیده را در اینجا قرار دهیم:

عکس تخت جمشید قبل از حمله

عکس تخت جمشید قبل از حمله اسکندر کاملا نشان دهنده عظمت و زیبایی این مکان است. البته مشخص است که عکسی دقیق و اصلی از زمان قبل از حمل اسکندر وجود ندارد اما یک نقاش هلندی به اسم کورنلیس دو بروین، یک طرح کلی از این مجموعه کشیده و بقیه تصاویر از آن به ثبت رسیده است:

عکس تخت جمشید واقعی

بعد از آن هم تصاویر زیادی از تخت جمشید به ثبت رسید و هر چه این تصاویر قدیمی‌تر هستند؛ آثاری که در آن دیده می‌شود نیز سالم‌تر است. تعداد زیادی از این عکس‌ها در اینترنت وجود دارد و ما هم چند مورد از آنها را در ادامه قرار داده‌ایم:

تصویر سه بعدی عکس تخت جمشید در زمان هخامنشیان

برخی از مورخین عکس تخت جمشید در زمان هخامنشیان را با استفاده از ابزارهای مختلف به صورت سه بعدی شبیه‌سازی کرده‌اند. این تصاویر را می‌توانید با عنوان عکس تخت جمشید سالم نیز در اینترنت پیدا کنید. ما هم در اینجا چند نمونه را قرار داده‌ایم:

تخت جمشید کجاست؟

تخت جمشید کجاست؟ این اولین سوالی است که معمولا کسانی که با این منطقه آشنا نیستند، می‌پرسند. تخت جمشید تقریبا 60 کیلومتر از شیراز فاصله داشته و بخشی از منطقه‌ بین کوه رحمت و مرودشت را به خود اختصاص داده است. این مکان در گذشته مقر فرمانروایی پادشاهان هخامنشی بوده و دستور ساختش هم توسط داریوش اول داده شده است. البته پروسه ساخت کلیه قسمت‌های آن چیزی در حدود 100 سال طول کشیده و در آخر هم ناتمام باقیمانده است.

آدرس و دسترسی به تخت جمشید

برای رفتن به تخت جمشید می‌توانید نامش را روی اپلیکیشن‌های مسیریاب، جستجو کرده یا از طریق لینک لوکیشن مجموعه و آدرسی که در اینجا قرار داده شده مسیر خود را پیدا کنید:

• آدرس: استان فارس، شهرستان مرودشت

لوکیش تخت جمشید 

چگونه از شیراز به تخت جمشید برویم؟

معمولا اگر شما برای مسافرت از روش‌هایی مانند رزرو تور استفاده می‌کنید، راهنمای تور میتواند اطلاعات مفیدی از جمله مسیر‌های دسترسی به مکان مورد نظر را به شما بدهد و اگر شما به‌طور شخصی سفر و برای اقامت روش‌هایی مثل رزرو هتل را انتخاب می‌کنید، یکی از راه‌های به‌دست آوردن اطلاعات از شهری که به آن سفر کرده‌اید، خواندن مطالب درباره آن‌ است که میتواند اطلاعات مفیدی به شما بدهد. برای آنکه به تخت جمشید برسید باید خود را به شیراز برسانید. وسایل نقلیه مختلفی از شهرهای دیگر ایران شما را به استان فارس می‌رسانند. زمانی که به مقصد رسیدید، باید به سمت شهرستان مرودشت بروید که تقریبا 57 کیلومتر با خود شیراز فاصله دارد. سپس در 10 کیلومتری شمال این منطقه و در دامنه کوه رحمت تخت جمشید پدیدار خواهد شد.

شما می‌توانید این مسیر را با ماشین شخصی خود طی کرده یا از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. مینی‌بوس‌ها و تاکسی‌های بین شهری از ترمینال شهید کاراندیس شیراز و ایستگاه پارک به سمت مرودشت می‌روند و شما را به مقصد می‌رسانند. همچنین امکان استفاده از تاکسی‌های اینترنتی که در شیراز فعال هستند را هم خواهید داشت.

تخت جمشید چه روزهایی باز است؟

برای بازدید از تخت جمشید بهتر است در فصل بهار و تابستان به شیراز سفر کنید. در این روزها آب‌وهوا بسیار خوب بوده و امکان ورود به محوطه تخت جمشید از ساعت 8:30 تا 19:30 دقیقه وجود دارد. در فصل پاییز و زمستان این بازه زمانی تغییر کرده و از ساعت 7:30 تا 17:30 است. معمولا در نیمه دوم سال مدارس هم برای رفتن به اردو این مکان را درنظر می‌گیرند و ممکن است دانش‌آموزان زیادی را در آن ببینید. مدت زمان بازدید از تمام قسمت‌های تخت جمشید تقریبا 3 ساعت است و بهتر است با در نظر گرفتن این زمان ساعت مناسبی را برای دیدن همه قسمت‌های تخت جمشید انتخاب کنید.

اقامت در هتل‌های نزدیک تخت جمشید

حالا که با تخت جمشید و زیبایی‌های آن آشنا شدید، بهتر است در مورد هتل‌هایی که در نزدیکی این مجموعه قرار گرفته نیز اطلاعات کاملی را به دست آورید. در نزدیکی این مجموعه تعداد زیادی اقامتگاه قرار گرفته که برخی حتی 5 دقیقه با آن فاصله دارند. در اینجا می‌خواهیم اسامی چند نمونه از بهترین هتل‌ها در نزدیکی تخت جمشید را به شما بگوییم تا در مدت زمان اقامت خود در شهر شیراز بتوانید در آنها اقامت داشته باشید:

• مجتمع جهانگردی 3 ستاره تخت جمشید مرودشت با 5 دقیقه فاصله از تخت جمشید

• هتل 2 ستاره دنا شیراز با 35 دقیقه فاصله از تخت جمشید

• هتل 3 ستاره اطلس شیراز با 50 دقیقه فاصله از تخت جمشید

• هتل بزرگ 5 ستاره شیراز با 50 دقیقه فاصله از تخت جمشید

• خانه مسافر هجرت شیراز با 60 دقیقه فاصله از تخت جمشید

• هتل رویال 4 ستاره شیراز با 50 دقیقه فاصله از تخت جمشید

• هتل پارک 4 ستاره سعدی شیراز با 54 کیلومتر فاصله از تخت جمشید

• هتل 5 ستاره پرسپولیس شیراز با 50 دقیقه فاصله از تخت جمشید

• هتل 5 ستاره زندیه شیراز با 60 دقیقه فاصله از تخت جمشید

• هتل آپارتمان 2 ستاره شمس شیراز با 60 دقیقه فاصله از تخت جمشید

همچنین شما میتوانید نسبت به رزرو هتل شیراز از وبسایت پرشین هتل اقدام نمایید. 

سفر به دل تاریخ، با بازدید از تخت جمشید

بدون شک تخت جمشید یکی از بهترین مکان‌ها برای بازدید است. شما می‌توانید با ورود به این منطقه از آثاری که 2500 سال پیش ساخته شده دیدن کنید و از بودن در میان آنها لذت ببرید. در نزدیکی این مجموعه اماکن دیدنی دیگر و همچنین اقامتگاه و هتل‌هایی هم وجود دارد که می‌توانید به آنها مراجعه کرده و سفری به یاد ماندنی را در ذهن خود ثبت کنید. برای پیدا کردن هتل‌های نزدیک به تخت جمشید می‌توانید به سایت پرشین هتل مراجعه کرده و اطلاعات کامل‌تری را به دست آورید. این مجموعه مقدمات سفر و اسکان شما در مقصد را به شکل اینترنتی انجام داده و نگرانی‌هایتان بابت پیدا کردن یک اقامتگاه مناسب را از بین خواهد بود. اگر شما هم تجربه سفر به شیراز و بازدید از تخت جمشید را داشته‌اید؛ تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید.

بیشتر بخوانید :
منابع :
ویکی پدیا