جزایر مصنوعی دبی یکی از شگفتی های شهر دبی هستند که به 3 دسته جزیره نخلی (جزیره دیره، نخل جمیرا و نخل جبل علی)، مجمع الجزایر جهان، جزایر بلوواترز و مجمع الجزایر دنیا و کهکشان تقسیم می شوند. وقتی کلمه ساخته دست انسان درباره یک جزیره می آید، ممکن است با تعجب مواجه شوید و یا این سوال را از خود بپرسید؛ مگر می شود جزیره ساخته دست انسان باشد؟ در پاسخ به این ابهامات در ذهن شما، باید گفت بله، این امر ممکن است.
جزایر مصنوعی دبی، نتیجه بلند پروازی ها و رویای کسب آرامش در ذهن افرادی می باشد که در انتها، موفق به محقق کردن آن شده اند. در واقع پیشرفت تکنولوژی و یافتن شیوه های جدید برای احیای زمین، باعث شده تا رویای گذشتگان، اکنون به واقعیت تبدیل شود. رویایی که در آن افراد به دنبال منطقه ای پر از آرامش بودند، اما تصورش را هم نمی کردند زمانی بتوانند این آرامش را در ساخت جزایر پیدا کنند.
هر یک از شاخه های جزایر مصنوعی دبی دارای نام های متفاوتی هستند. اگر نگاهی به عکس های موجود از این جزایر بی اندازید، بیشتر متوجه منظور ما می شوید. در این مقاله از مجله گردشگری شما با این جزایر مصنوعی زیبا به طور کامل آشنا خواهید شد. نا گفته نماند که این جزایر اولین و تنها جزایر مصنوعی دنیا هستند که بازدید از آن ها، توفیقی تکرار نشدنی برای گردشگران خواهد بود. در ادامه همراه پرشین هتل باشید.
آشنایی با چگونگی احداث جزایر مصنوعی دبی
به دنبال سوالاتی که ممکن است در ذهن هر فردی درباره جزایر مصنوعی دبی پیش آید، قطعا پاسخ هایی هم وجود خواهد داشت. بدون شک آشنایی با نحوه ساخت و احداث جزایر مصنوعی به شما کمک می کند تا این ابهامات را از ذهن خود دور کنید. اینگونه در صورت کنجکاوی یا علاقه، بیشتر با حقایق این جزیره آشنا می شوید که قطعا بسیار جذاب و خواندنی می باشند.
امروزه یکی از دغدغه های بزرگ دنیا، حفظ اکوسیستم طبیعی و بکر محیط زیست می باشد. با توجه به این موضوع، یکی از رایج ترین سوالاتی که ممکن است در ذهن هر فردی رخ دهد، این است که آیا احداث این جزایر به دست انسان و اختلال در طبیعت، بدون تخریب ممکن است؟ قطعا با توجه به صرف هزینه های هنگفت در ساخت جزایر مصنوعی، تخریب هایی هم به همراه داشته که تاثیر مخرب آن هنوز هم مشاهده می شود.
چرا ساخت جزایر مصنوعی در دبی انجام شد؟
شهر دبی همانطور که می دانید یکی از شهر های زبازند دنیا است که آن را به عنوان قطب گردشگری خاورمیانه می دانند. در واقع دبی پس از استخراج نفت و فروش آن به کشور های مختلف، درآمد زیادی را از این راه کسب کرد و ناگهان، در عرض چند سال به ثروت عظیمی رسید. در پی کسب این ثروت، حاکمان و دولتداران امارات به فکر پیشرفت این شهر افتادند.
تور دبی را با کمترین قیمت رزرو کنید
اما می دانستند که تنها از راه فروش نفت نمی توانند توسعه عظیمی را در این شهر ایجاد کنند. در پی این تفکرات، تصمیم گرفتن تا با وارد شدن به عرصه توریسم و سرمایه گذاری در این راه، شهر دبی را به یک آرمان جهانی گردشگری تبدیل کنند. بنابراین به جای هزینه کردن در شهر بزرگ دبی، تصمیم به ساخت جزایر مصنوعی دبی گرفتند.
پارک اند ریزورت دبی و تفریحاتی هیجان انگیز
تصویب ساخت جزایر مصنوعی دبی
طرح ساخت جزایر مصنوعی دبی ابتدا به شکل یک نظریه در دولت امارات مطرح شد. پس از آن نخست وزیر امارات به نام محمد بن رشید آل مکتوم از این طرح حمایت کرد. همین حمایت نخست وزیر باعث شده تا سریع تر این طرح در دولت امارات تایید شود. سپس دولت امارات پروژه جزایر سه گانه ی نخل دبی را به دنیا اعلام نمود.
طبق نظریه کارشناسان معروف دنیا، با اتمام کار ساخت این جزایر مصنوعی دبی، حدود 250 کیلومتر به سواحل کشور امارات افزوده می شود. حامی و مجری پروژه جزایر مصنوعی، شرکت دولتی توسعه النخیل می باشد که با کمک طراح بزرگ، لوئیس آجیمیل موفق به احداث این جزایر شده اند. اکنون نیز مشغول ساخت پروژه جبل علی می باشند. این جزیره از نظر وسعت، کوچک تر از پالم دیره و بزرگتر از پالم جمیرا است.
معرفی برترین تفریحات و مکان های گردشگری دبی
معرفی جزایر سه گانه پالم در دبی
جزایر سه گانه پالم دبی را می توان به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های ساخته دست انسان معرفی کرد. همچنین نام این جزایر در لیست شگفتی های جهان، عنوان هشمتین را به خود اختصاص می دهد که از هر نظر جذاب و بی همتا می باشند. نام این جزایر با توجه به شکل ظاهری آن ها، بر گرفته از درخت نخل است که بر روی زمین های احیا شده ساخته شده اند.
ساخت مجموعه سه گانه پالم در سال 2001 آغاز شد. این جزایر مصنوعی دبی دارای مراکز مسکونی و تفریحی هستند که سالانه گردشگران بسیاری تنها به منظور بازدید از جزایر به دبی سفر می کنند. در واقع اگر به دنبال تجربه یکی از بهترین تفریحات دبی در مکانی خاص و تکرار نشدنی هستید، در سفر به این شهر سواحل جزایر مصنوعی دبی را از دست ندهید. در ادامه به معرفی هر یک از نخل های جزایر مصنوعی دبی می پردازیم.
نخل جمیرا
نخل جمیرا، معادل فارسی همان پالم جمیرا به شمار می رود. این جزیره مصنوعی اصلی ترین بخش در جزایر سه گانه دبی می باشد که از نظر ابعاد، نسبت به دیگر پالم ها کوچکتر ساخته شده است. اگر از بالا به این جزیره مصنوعی نگاهی بی اندازید، شکل نخل با یک تنه و 17 شاخه را مشاهده می کنید که بالای آن یک هلال قرار گرفته است.
نخل جمیرا در محدوده ای به ابعاد پنج کیلومتر در پنج کیلومتر قرار دارد که نزدیک به سواحل دبی می باشد. طراحی این جزیره را فردی به نام هلمان هرلی چاروات پیکاک به عهده داشته است. کار ساخت این جزیره در سال 2011 به اتمام رسید. البته که در سال 2007 بیش از 75% از جزیره و املاک ساخته شده در آن آماده بهره برداری بودند. اما تا تکمیل صدرصدی آن 4 سال دیگر زمان لازم بود.
ساختار پالم جمیرا دبی
در زمان اتمام کار پالم جمیرا دبی، اعلام شد که این مجموعه به طور کلی هزینه ای بالغ 12 میلیارد دلار داشته است. تنه درخت نخل جمیرا با یک مونوریل و پل شش لاینه به منطقه الفصوح متصل می شود. مونوریل در واقع به دلیل دسترسی آسان تر مردم در این جزیره ساخته شد که از یک طرف به هتل آتلانتیس و از یک طرف دیگر به پایین نخل و برج های ورودی جزیره متصل می شود.
تفریحات کودکان در دبی را بشناسید
در اکثر برگ های درخت نخل جمیرا نیز خانه هایی مسکونی و ویلاهایی لوکس ساخته شده است. البته نا گفته نماند در همان زمان که هنوز اتمام ساخت این قسمت تمام نشده بود، تمامی آن ها فروخته شدند. قسمت هلالی نخل جمیرا نیز متعلق به هتل های لوکسی است که به جهت پذیرایی از گردشگران عزیز ساخته شده اند. کاربرد دیگر این قسمت، نقش موج شکن است که برای پالم جمیرا ایفا می کند.
اکنون در نخل جمیرا دبی، افراد زیادی سکونت دارند و هتل های زیادی برای اقامت شما عزیزان قابل رزرو هستند. تفریحات جزیره نخل جمیرا شامل پارک آبی وایلد وادی دبی، تماشای برج العرب دبی و ... می شود. تمامی این امکانات و تفریحات جزیره در دسترس است و گردشگران می توانند به راحتی از آن ها بهره مند شوند. اگر می خواهید وقت خود را در مجهز ترین جزیره مصنوعی دنیا سپری کنید، حتما به این جزیره دبی سر بزنید.
جزیره نخل دیره
جزیره دیره در ابتدا قرار بود تا یکی از نخل های سه گانه جزایر مصنوعی دبی باشد، اما بعد ها به یک جزیره مجزا از پالم های سه گانه تغییر ماهیت داد. این جزیره از نظر ابعاد از نخل جمیرا و نخل جبل علی بزرگتر است. 20% از این جزیره در اوایل سال 2007 با استفاده از 200 متر مربع متر مکعب شن و ماسه احداث گردید. پس از یک سال نیز در آوریل 2008 به گفته شرکت نخل، یک چهارم منطقه با استفاده از 300 ملیون متر مکعب شن و ماسه احیا شده بود.
باغ گل دبی مشهور به میراکل گاردن
سپس در سال 2009 تغییراتی بر روی طرح اولیه این جزیره اعمال شد که پس از اجرا، تا سال 2013 این طرح به پایان رسید. در طرح جدید جزیره دیره، از ابعاد آن کاسته شد و با ابعاد کوچک تری اتمام گشت. در همان زمان نیز نام این جزیره را به جزیره دیره تغییر دادند.
امکانات جزیره دیره دبی
جزیره دیره در ابتدای ساخت، هزینه های بالایی به همراه داشت. همین موضوع باعث شد تا کار ساخت نخل دیره در نیمه های راه متوقف شود. اما با این وجود پس از اتمام کار ساخت جزیره دیره، امکانات گسترده ای در آن ایجاد شد که اکنون فضایی عالی برای تفریح را فراهم می کنند.
به عنوان مثال مرکز خرید دیره مال و بازار شبانه نایت مارکت در این جزیره قرار گرفته اند. همچنین مراکز مسکونی، مراکز تجاری و تفریحات بسیار لوکسی در این جزیره ایجاد شده که روزی به یادماندنی را برای شما رقم میزنند. انواع رستوران های با کیفیت، جهت رفع گرسنگی گردشگران هم در این جزیره وجود دارند.
نخل جبل علی
نخل جبل علی یکی دیگر از جزایر مصنوعی سه گانه دبی است که کار ساخت آن در سال 2002 استارت خورد. طبق برنامه ریزی های انجام شده در راستای ساخت این جزیره، کار آن باید تا سال 2008 به اتمام می رسید. اما به دلیل کمبود بودجه در نیمه های راه، ساخت مجموعه متوقف شد و هنوز هم استارت دوباره آن نخورده است.
البته بخش های اصلی این جزیره ساخته شده و تنها بخش های فرعی آن مانده است. اکنون در این جزیره حدود 250000 نفر زندگی می کنند. همچنین گردشگران می توانند با رزرو هتل های موجود در جزیره جبل علی، مدتی را در این جزیره اقامت داشته باشند. در طول اقامت و یا حتی مراجعه به این جزیره هم امکانات و تفریحاتی مانند شهربازی ها، استراحتگاه های ساحلی، پارک های آبی؛ مناطق فضای سبز و با پیاده رو هایی چوبی و درختان نخل و ... قابل استفاده می باشند که ساعت ها شما را مشغول می کنند.
مجمع الجزایر جهان
مجمع الجزایر جهان یکی دیگر از جذاب ترین بخش های جزایر مصنوعی در دبی است که با فاصله 4 کیلومتر از ساحل دریا قرار گرفته اند. به نظر شما چرا به این جزایر، مجمع الجزایر جهان گفته می شود؟ نگاهی به عکس هایی که بالا از این جزایر گرفته شده است، بی اندازید. حال قطعا جزایری مختلف را مشاهده می کنید که در مجموع با چیدمانی جالب شبیه به قاره های جهان هستند. به همین دلیل به این جزایر، مجمع الجزایر جهان گفته می شود.
مجمع الجزایر جهان متشکل از 300 جزیره کوچک است که در وسعت 931 هکتار ساخته شده اند. هر یک از این جزایر به شکل یکی از شهر ها یا کشور های جهان طراحی شده که می توانند سفری جذاب را برای گردشگران رقم زنند. بدون شک ساخت چنین جزایری مصنوعی زمان زیادی لازم دارد، به همین دلیل باید گفت که هنوز هم به اتمام نرسیده و در دست احداث می باشد.
بر روی این جزایر، ویلاهایی لوکس به صورت شناور ساخته شده که به فروش می رسند. البته قیمت این ویلاها بسیار بالا است که هرکسی توان خرید آن ها را ندارد. موضوع جالب این است که در سال 2006 یکی از این جزایر به عنوان هدیه ای خاص به قهرمان مسابقات رانندگی به نام مایکل شوماخر اهدا شد.
جزیره آبهای آبی (بلوواترز)
به عکس های جزایر مصنوعی دبی که نگاه کنید، قطعا چرخ و فلک بزرگی را بر روی یکی از این جزایر مشاهده خواهید کرد. این سوال خیلی از گردشگران است که این چرخ و فلک غول پیکر در کدام جزیره مصنوعی قرار دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت اگر قصد تجربه هیجان در چرخ و فلک دبی را دارید، باید به جزیره آبهای آبی دبی مراجعه نمایید.
این جزیره در سال 2018 به بهره برداری رسید و هنوز هم در دست احداث می باشد. سازه های لوکس و مراکز تفریحی موجود در این جزیره هنوز تکمیل نشده است؛ اما امکان استفاده از چرخ و فلک عین دبی وجود دارد. اگر می خواهید یکی از بهترین تفریحات در شهر دبی را انجام دهید؛ حتما در سفر پیش رو، به جزیره آبهای آبی مراجعه نمایید.
چرخ و فلک عین دبی
چرخ فلک جزیره آبهای آبی را می توان با نام چرخ و فلک عین دبی معرفی کرد. البته به دلیل نمای فوق العاده این چرخ و فلک، آن را به عنوان چشم دبی هم می شناسند. در واقع بازدید از آن یکی از تفریحات رایگان دبی محسوب می شود. ارتفاع چرخ و فلک بیش از 210 متر که البته احداث کامل آن هنوز صورت نگرفته است.
این چرخ و فلک دبی بدون شک عنوان بزرگترین و مرتفع ترین چرخ و فلک تفریحی جهان را به خود اختصاص می دهد. با قرار گرفتن در بلند ترین قسمت این سازه، تمامی شهر دبی زیر پای شما خواهد بود که می توانید در یک نگاه، زیبایی و عظمت این شهر را مشاهده نمایید.
مجمع الجزایر دنیا و کهکشان
یکی دیگر از جزایر مصنوعی دبی که در سال 2015 طرح آن لغو گردید، مجمع الجزایر دنیا و کهکشان بود که در سال 2008 ایده آن به ذهن شرکت نخیل رسید. طبق برنامه ریزی ها قرار بود مجمع الجزایر دنیا و کهشان؛ میان 3 جزیره نخلی دبی قرار بگیرد که البته بنا به دلایلی تعلیق و پس از آن کلا ساخت آن لغو شد.
فستیوال های دبی چه زمانی برگزار می شوند؟
چگونگی زیر ساخت جزایر مصنوعی دبی
جهت ساخت جزیره های مصنوعی دبی باید شن ها از زمین های خلیج فارس برداشته می شدند و مورد لایربی و شستشو قرار می گرفتند. پس از فرآیند شن شویی، کشتی های مخصوص شن ها را به صورت اسپری افشان می کنند.
زمانی که شن ها پاشیده می شود یک رنگین کمان ایجاد می شود که این شن ها به فرآیند رنگین کمان هم شهرت یافته اند. ساخت جزیره های مصنوعی به گونه ای انجام شده تا لبه خارجی آن ها از ایجاد تلاطم و موج دریا جلوگیری کند.
خطرات زیست محیطی جزایر دبی
آن دسته از افرادی که در محیط زیست به طور جدی فعالیت می کنند، انتقاد های بسیاری به ساخت جزیره های مصنوعی دبی، مخصوصاً جزایر پالم داشته اند. زیرا ساخت این جزیره ها باعث می شود امواج به طور طبیعی از بین بروند.
ضمن این که زیستگاه های آبزیانی همچون مرجان ها و صدف ها بسیار آسیب می ببیند. در پی آسیب دیدن صخره های مرجانی که حکم فیلترینگ آب را دارند، آب دریای خلیج فارس آلوده می شود. مسلماً در نتیجه آلودگی دریای خلیج فارس، تمامی اکو سیستم طبیعی منطقه دچار آسیب های جبران ناپذیر می شود.